Notícies
Foto: Gencat
06 de novembre del 2019
La regidoria de Polítiques de Gènere d’Altafulla participa en un curs de formació sobre perspectiva de gènere en la gestió municipal
L’activitat, organitzada per l’Institut Català de les Dones, forma part del Pla Director de Formació en Equitat de Gènere de Catalunya
L’Ajuntament d’Altafulla ha participat aquest dilluns al matí a Tarragona en el curs formatiu ‘La perspectiva de gènere, estratègia per dissenyar les polítiques públiques al s. XXI’, que ha ofert l’Institut Català de les Dones (ICD) a una trentena de càrrecs polítics dels consistoris de la demarcació. La regidora accidental de Polítiques de Gènere, Gemma Maymó, ha estat l’encarregada d’assistir a aquesta formació sobre perspectiva de gènere en la gestió municipal.

Impulsar un lideratge polític amb consciència de gènere i avançar en una societat més justa i igualitària han estat els principals objectius de la trobada, que ha estat impartida per l’experta Mònica Gelambí. Ha aprofundit en la legislació sobre igualtat de gènere i per a l’eradicació de la violència masclista, en les eines i les estratègies per al disseny de polítiques públiques municipals amb perspectiva de gènere, així com en els recursos i els serveis per actuar en aquest camp.

La iniciativa s’emmarca dins del Pla Director de Formació en equitat de gènere de Catalunya 2017-2020, que presenta com a col·lectius prioritaris l’alta direcció i la línia de comandament, els professionals dels circuits de violència masclista, i els referents d’igualtat de cada departament i de les altres administracions públiques.

La formació que s’ha impartit aquest dilluns a Tarragona dóna compliment a diversos articles de la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d’igualtat efectiva entre dones i homes.

A banda d’Altafulla, també hi han participat representants dels ajuntaments de Roda de Berà, Creixell, Tarragona, Cambrils, Ascó, Montferri, Mont-roig del Camp, Puigpelat, Calafell, Constantí, Valls, Reus, la Pobla de Mafumet, Vinyols i els Arcs, Castellvell del Camp, l’Espluga de Francolí, el Morell, Vila-rodona, i Cogul; així com dels consells comarcals del Tarragonès i l’Alt Camp.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla