Notícies
Foto: Banc de Sang
06 de novembre del 2019
Altafulla dona sang per Sant Martí
El Consultori Mèdic acull una nova campanya de donació aquest dijous 7 de novembre, de 18h a 21h
Altafulla té una nova cita amb el Banc de Sang i Teixits. El municipi acull aquest dijous 7 de novembre una nova campanya de donació en el marc de la Festa Major de Sant Martí. La coincidència amb la festivitat vol ser un incentiu pels vilatans i vilatanes, que aquests dies surten amb major freqüència al carrer per gaudir de les activitats que hi ha programades. La nova convocatòria es desenvoluparà de 6 de la tarda a 9 del vespre al Consultori Mèdic.

En una entrevista a Altafulla Ràdio, la coordinadora de donació de l’entitat a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Núria Vilanova, ha destacat la solidaritat de la població d’Altafulla, fent especial èmfasi als Castellers, amb qui ha col·laborat en diverses ocasions al llarg dels darrers anys.

Durant la temporada d’estiu, el nombre de donacions arreu del territori cau en un 30%. Una davallada de la qual enguany encara no s’ha recuperat, i les reserves no superen els cinc dies. Una xifra molt baixa, sobretot tenint en compte que l’estoc òptim se situa entre els deu i dotze dies, i que encara queden per arribar el pont de la Puríssima i les festes de Nadal, dues dates complicades pel Banc de Sang. El grup sanguini que es troba en pitjors condicions és l0-.

Més enllà de promoure maratons i grans campanyes, la coordinadora de donació ha apuntat que, sobretot, el que cal buscar és la “quotidianitat” per donar resposta a les 1.000 donacions que es necessiten cada dia a Catalunya. En aquest sentit, ha destacat la “fidelitat” del donant, un aspecte que ja es dona a Altafulla.

Cada donació de sang ajuda a salvar fins a tres vides, i cal tenir en compte que una de cada cinc persones necessitarà sang, com a mínim, un cop a la seva vida.

Poden donar les persones majors de 18 anys que pesin més de 50 quilos, i es trobin bé de salut, i per participar-hi, no cal estar en dejú.

Aquelles persones que no puguin assistir a la cita altafullenca d’aquest dijous, poden consultar al web donarsang.gencat.cat tots els hospitals amb espai de donació, així com les més de 4.000 campanyes mòbils que s’organitzen arreu de Catalunya al llarg de l’any.
Núria Vilanova, coordinadora de donació a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre
Núria Vilanova, coordinadora de donació a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre
Núria Vilanova, coordinadora de donació a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla