Notícies
Foto: Associació de Veïns Brises del Mar
14 de novembre del 2019
El departament de Carreteres apunta que la solució a la rotonda de Torredembarra passa per una “decisió política”
L’Associació de Veïns de Brises del Mar s’ha reunit aquest dimecres amb el Cap d’Unitat, Luis La Cruz; i aquest divendres es troba amb el subdelegat del Govern, Joan Sabaté
L’optimisme amb què els veïns de la urbanització de Brises del Mar afrontaven la setmana s’ha esvaït aquest dimecres. Una representació de l’entitat altafullenca s’ha reunit amb el Cap d’Unitat de Carreteres de la Generalitat, Luis La Cruz, per abordar la problemàtica que pateixen des de fa un any i mig a la rotonda d’enllaç de l’AP-7 amb l’A-7 a Torredembarra.

Lluny d’oferir-los una solució, el responsable de Carreteres ha insistit en la “temporalitat” de la mesura fins que no es produeixi el desdoblament en aquest tram. Segons un dels portaveus de l’associació, Jeremy Cobacho, un argument que no ha agradat els veïns que qüestionen aquest període d’impàs, donat que l’actuació no disposa de pressupost per dur-se a terme. Luis La Cruz ha apuntat a una “decisió política” que el departament de Carreteres únicament es limita a autoritzar. El responsable del Govern català els ha proposat centrar la seva demanda en confirmar que el desdoblament serà una realitat i en definir els terminis d’execució.

Prèviament, l’Associació de Veïns de Brises del Mar s’havia reunit amb el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, per exposar-li la situació que pateixen. La trobada ha tingut lloc aquest dimarts a la urbanització altafullenca, i ha servit per posar damunt la taula les més d’una vintena d’instàncies que els veïns han presentat a diversos ajuntaments i administracions sense obtenir cap mena de resposta. El Síndic s’ha compromès a moure fitxa en suport a l’entitat.

La darrera oportunitat d’aquesta setmana per fer el pas endavant que l’entitat veïnal desitjava passa per Tarragona. Els veïns tenen programada una nova reunió amb el subdelegat del Govern espanyol, Joan Sabaté, aquest divendres a les 11 del matí. Segons el compromís que van prendre ambdues parts, aquesta ha de ser la trobada que ha de presentar la solució definitiva a la problemàtica. Abans, aquest dijous, el subdelegat es reuneix amb els alcaldes del Baix Gaià.

Si res no canvia en les properes hores, segueixen en peu les dates del 17 i 24 de novembre, i la de l’1 de desembre, per continuar amb els talls de carretera. El d’aquest diumenge serà de 4 a 5 de la tarda.
Jeremy Cobacho, un dels portaveus de l'Associació de Veïns Brises del Mar
Jeremy Cobacho, un dels portaveus de l'Associació de Veïns Brises del Mar
Jeremy Cobacho, un dels portaveus de l'Associació de Veïns Brises del Mar
Social
Et recomanem
Concert d'Arpes
8 de desembre a les 12:30h. a l'Era del Senyor
Emissió pel canal YouTube de l'Ajuntament d'Altafulla
Inauguració de l'escultura en homenatge a Josep Sala
12 de desembre a les 13:00h. als Jardinets Josep Sala
Emissió pel canal YouTube de l'Ajuntament d'Altafulla
Anem a buscar el tió!
12 de desembre a les 17:00h.
Emissió pel canal YouTube de l'Ajuntament d'Altafulla
Exposició de pessebres
Fins el 6 de gener a la pallissa de l'Era del Senyor
Consulta horaris a: www.altafulla.cat