Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
15 de novembre del 2019
La Fundació Humana enceta la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb un taller infantil de titelles sostenibles
L’Ajuntament d’Altafulla se suma a la commemoració amb activitats per la canalla, una conferència, un ‘escape room’ familiar, i una caminada
Altafulla dona el tret de sortida a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebra arreu del territori del 16 al 24 de novembre. L’Ajuntament ofereix aquest divendres, de la mà de la Fundació Humana, un taller infantil de creació de titelles sostenibles. L’activitat va adreçada a infants majors de 6 anys, i té per objectiu sensibilitzar la canalla i les seves famílies sobre la importància de la reutilització i d’allargar la vida útil dels productes. Joan Carles Montes, responsable de comunicació de l’entitat, ha parlat d’una proposta que va molt en la línia de l’edició d’enguany de la iniciativa europea, que centra els seus esforços en posar en valor la importància de la comunicació i la conscienciació. El taller tindrà lloc a partir de les 5 de la tarda al Centre d’Entitats.

Des de fa més de 30 anys, Humana recull la roba que ja no fem servir i que dipositem en els diferents punts de recollida que té repartits arreu del país. La seva tasca passa per classificar les peces i donar-los una segona vida, ja sigui a través de la reutilització o del reciclatge. Més enllà dels beneficis ambientals que suposa tot aquest procés, també presenta una segona vessant social amb l’impuls i el finançament de projectes de cooperació al desenvolupament, principalment a països de l’Àfrica.

A Altafulla, l’any passat va recollir un total de 12 tones de roba mitjançant els tres contenidors que hi tenia instal·lats. Un molt bon resultat, segons Joan Carles Montes, que, gràcies també al compromís de l’Ajuntament, ha permès l’ampliació del nombre de punts de recollida fins a vuit, que es traduirà en una major xifra de recollida selectiva, així com dels recursos que se’n deriven.

Malgrat que cada vegada existeix una major conscienciació envers la temàtica, Joan Carles Montes ha insistit que “encara hi ha molta feina a fer”. Com a dada destacada de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), ha apuntat que a dia d’avui a Catalunya només es recupera un 12% de la roba usada. Un percentatge que cal incrementar considerablement amb les aportacions de les administracions locals, els gestors i les entitats autoritzades, i la mateixa ciutadania.

El taller d’aquest divendres no serà l’única activitat del consistori altafullenc, que ha emmarcat el programa dins de la Festa Major de Sant Martí amb la voluntat de fer-lo més visible i arribar a un major nombre de vilatans i vilatanes.

Després de la proposta d’Humana, a les 7 de la tarda, les activitats es traslladaran al local del Centre d’Estudis amb la conferència ‘Canvi climàtic. Adaptació i mitigació a les comarques tarragonines’. La xerrada anirà a càrrec de Josep Maria Prunera, llicenciat en Dret i cap de Servei de Medi Ambient de la Diputació de Tarragona.

Les activitats es reprendran l’endemà, dia 16, a dos quarts de 5 de la tarda al Centre d’Entitats, amb un ‘escape room’ familiar sobre malbaratament alimentari, prevenció, i medi ambient. Per participar-hi, cal reservar plaça via whatsapp al telèfon 646 34 11 76.

Les dues darreres propostes estan programades pel dia 24. La primera, a les 11 del matí a la Finca Canyadell, oferirà el taller naturalista ‘Les 3R’, a càrrec del grup ecologista Gepec. Anirà adreçat a infants d’entre 6 i 12 anys, que aprendran a confeccionar eines i estris naturalistes amb la reutilització de residus.

La segona serà també a les 11 del matí, però en aquest cas consistirà en una caminada i una recollida de residus per la muntanya de Sant Antoni, organitzada pel grup local Ara Altafulla. En acabar, els participants podran gaudir d’un dinar popular i jocs de cucanya. Els tiquets es poden adquirir a la Pizzeria Solocomo a un preu de 3 euros.
Joan Carles Montes, responsable de comunicació de la Fundació Humana
Joan Carles Montes, responsable de comunicació de la Fundació Humana
Joan Carles Montes, responsable de comunicació de la Fundació Humana
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla