Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
15 de novembre del 2019
El nou temporal de llevant bloqueja la sortida del canal de la rasa que condueix al mar les aigües pluvials d’Altafulla
La Brigada Municipal neteja des de primera hora d’aquest divendres la zona afectada
El temporal de llevant que ha patit el litoral català aquesta darrera setmana no ha passat de llarg a Altafulla. En aquesta ocasió, l’episodi no ha afectat a la sorra de la platja ni tampoc ha malmès el passeig de Botigues de Mar, però sí que ha bloquejat la sortida del canal de la rasa que condueix al mar les aigües pluvials. Una situació habitual al nostre litoral en aquesta època de l’any, que ha obligat de nou la Brigada Municipal a treure les màquines per netejar la zona afectada.

Aquest dijous, la Policia Local també recomanava evitar l’accés al Barri Marítim per la rotonda del Puntet i per la Via Augusta davant la previsió de pluges i la possibilitat d’inundacions en aquest punt. Per minimitzar les afectacions en aquesta zona en cas de precipitacions, l’anterior equip de govern va projectar la construcció d’una bassa de laminació. A hores d’ara hi ha una subvenció damunt la taula, però que cal seguir buscant recursos econòmics per poder engegar l’expropiació, en primer terme, i posteriorment, l’execució de l’obra. La intenció de les regidories d’Urbanisme i Hisenda és encabir el projecte dins del Pressupost Municipal de l’any vinent.

Una altra de les mesures que contempla el consistori passa per un manteniment diferent de la platja. El nou equip de govern no és favorable a reposar la sorra abans de cada temporada, sinó que aposta per estudiar-ne el model i definir la manera d’actuar-hi perquè quan hi hagi llevantades es produeixin les mínimes afectacions possibles. De fet, l’Ajuntament ha encarregat una diagnosi de l’estat de la platja i té la voluntat de posar en valor el cordó dunar a través d’una renaturalització de les espècies que hi viuen.

El primer pas el va fer durant la vuitena jornada de la iniciativa ambiental ‘Viu la platja!’ amb la retirada de més de 700kg de dits de bruixa de la zona del Fortí. La intenció és que siguin els alumnes del Pla de Transició al Treball (PTT) d’Auxiliar en Vivers i Jardins els encarregats d’acabar de retirar altres espècies invasores com les atzavares per poder plantar posteriorment espècies pròpies del sistema dunar com el jull de platja i el borró.

A principis de l’any vinent, també es preveu abalisar tot aquest espai perquè els banyistes no hi puguin accedir en la propera temporada de platja.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla