Notícies
Foto: ACN
15 de novembre del 2019
Els veïns de Brises del Mar rebutgen la proposta de la Subdelegació d’habilitar un camí per entrar a Torredembarra
Joan Sabaté ha presentat la proposta en la reunió que ha mantingut aquest dijous amb els alcaldes del Baix Gaià, un dia abans de trobar-se amb l’entitat veïnal
Els alcaldes del Baix Gaià s’han reunit aquest dijous al matí amb la Subdelegació del Govern espanyol i amb la Direcció de Carreteres de Tarragona per tractar la problemàtica que pateixen els veïns del territori a la rotonda d’enllaç amb l’AP-7 a Torredembarra des que s’hi van instal·lar unes barreres, ara fa un any i mig, amb la voluntat de restringir l’accés dels camions en aquest punt de la xarxa viària.

La idea que ha exposat el subdelegat del Govern espanyol és arreglar un camí asfaltat que s’agafa abans d’arribar a la rotonda, que passa pel terme municipal de la Pobla de Montornès, creua per sota l’AP-7 i l’N-340 i arriba al nord de Torredembarra. Per arribar a Altafulla, haurien encara de creuar el centre de Torredembarra i anar fins a la carretera d’Altafulla.

Una mesura que el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, considera “insuficient” ja que “no soluciona el problema de mobilitat” que ha provocat la instal·lació dels ‘new jersey’, que assegura que “ha empitjorat la connexió interna d’Altafulla”. A més, per Molinera, la solució que proposen des de Tarragona “allarga més el recorregut i incrementa el temps de trajecte”.

Com a resposta a la solució de la Subdelegació, el coalcalde ha posat damunt la taula el projecte de l’Ajuntament d’Altafulla de connectar el municipi amb la variant per l’escola El Roquissar. Una alternativa que el responsable, Joan Sabaté, s’ha compromès a estudiar. El consistori altafullenc ja li ha fet arribar el document, que també traslladarà a la Diputació de Tarragona.

Molinera ha explicat que la trobada d’aquest dijous també ha servit per “fer-los veure que el conflicte va més enllà de la seguretat ja que també esdevé un problema de mobilitat”.

El coalcalde espera poder-se trobar de nou amb la Subdelegació abans d’acabar l’any. Precisament, l’Associació de Veïns de Brises del Mar havia de reunir-se aquest mateix divendres amb el subdelegat del Govern, Joan Sabaté. Una trobada, però, a la qual ja han anunciat que no assistiran després de conèixer aquesta proposta d’habilitar un camí per entrar a Torredembarra. Els afectats han reconegut sentir-se menystinguts.

El dimarts ja van trobar-se amb el Síndic de Greuges, Rafael Ribó; i el dimarts, amb el Cap d’Unitat del departament de Carreteres, Luis La Cruz, de qui tampoc van obtenir cap resposta positiva.

L’entitat veïnal manté les mobilitzacions. Aquest diumenge 17 de novembre tornarà a tallar la carretera de 4 a 5 de la tarda
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla