Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
02 de desembre del 2019
L’Ajuntament d’Altafulla es reuneix amb els Serveis Territorials d’Afers Socials per començar a estudiar la viabilitat d’un Centre de Dia al municipi
El consistori iniciarà la redacció del projecte, que s’allargarà durant tot el 2020. La ubicació pren més força a hores d’ara és el solar que ocupa l’Esplai de la Gent Gran
L’Ajuntament d’Altafulla ha començat a posar fil a l’agulla al que ha de convertir-se en un dels grans projectes de mandat: el futur Centre de Dia per la gent gran de la vila. El coalcalde i regidor d’Acció Social, Jordi Molinera, i la regidora de Gent Gran, Inma Morales, es van reunir el passat dimarts amb els Serveis Territorials d’Afers Socials de la Generalitat per estudiar-ne la viabilitat al municipi. Molinera ha insistit en el consens que aquest projecte genera dins del plenari municipal, i ha recordat que era un dels punts que coincidia en els programes electorals de les diverses formacions locals.

El compromís per part de l’equip de govern de fer realitat el projecte és ferm, i la voluntat política del Govern català també hi és, tot i estar pendent de l’aprovació d’uns pressupostos que permetin ampliar l’oferta pública de places.

Un dia abans d’aquesta trobada a Tarragona, el consistori es va reunir amb el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris, en el marc d’una visita institucional que va servir per tractar diversos temes que afecten el municipi. Un d’ells, aquest futur Centre de Dia. Ja en aquesta primera trobada, el delegat es va comprometre a treballar amb el departament d’Afers Socials per donar resposta a “una demanda cada vegada major al territori”.

Després d’aquesta primera presa de contacte amb ambdues parts, s’iniciarà la fase de redacció del projecte, que s’allargarà durant tot el 2020. No serà fins el curs 2021-2022 quan es començarà a buscar finançament per poder-lo executar.

El coalcalde ha explicat que, a dia d’avui, estan estudiant amb els serveis d’Urbanisme de l’Ajuntament les diverses possibilitats d’ubicació que hi ha damunt la taula. La que pren més força a hores d’ara és el solar que ocupa l’Esplai de la Gent Gran. La intervenció, segons Molinera, passaria per remodelar l’actual edifici per poder oferir el servei amb garanties.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla i regidor d'Acció Social
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla i regidor d'Acció Social
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla