Notícies
03 de desembre del 2019
Arrenca la XIX edició del Festival Internacional de Cinema de Tarragona REC
Prèviament, ‘REC on the road’ ha projectat diferents films a municipis de Tarragona
El Festival Internacional de Cinema de Tarragona REC celebra la XIX edició del 3 al 8 de desembre. Durant cinc dies, la ciutat de Tarragona s’omplirà de professionals i amants del cinema. Es tracta d’un festival que, tot i estar a punt de desaparèixer per problemes financers fa anys, s’ha consolidat com un dels referents a Catalunya i a l’Estat espanyol.

Abans de l’inici del festival, han tingut lloc diferents projeccions a diverses ciutats per tal de donar a conèixer el festival. Aquest any s’han projectat pel·lícules a ciutats tarragonines com Altafulla o Torredembarra. No obstant això, també s’ha volgut estendre i arribar més enllà, de forma que també s’ha celebrat una projecció a la ciutat barcelonina de Manresa.

El Festival Internacional de Cinema de Tarragona, REC, ha aterrat a Altafulla de la mà de nou del Cineclub Altafulla Link. Ambdues entitats han reeditat la col·laboració que van establir ara fa uns anys en el marc de la secció ‘REC on the road’. La projecció al municipi ha servit com a prèvia per escalfar motors abans de la presentació del programa oficial. Xavier Garcia, director del REC, destaca que la secció “REC on the road” és un bon aparador, tant pel festival com per les entitats que projecten els films.

A diferència d’altres emplaçaments que han triat els organitzadors per oferir aquestes sessions introductòries, a Altafulla ha estat el Cineclub l’encarregat de triar la pel·lícula. En aquest cas, l’entitat altafullenca ha apostat per ‘Ruben Brandt. Collector’, una producció hongaresa dirigida per Milorad Krstic que ha estat rebuda amb els braços oberts per l’organització del festival.

El film s’emmarca dins del cinema noir, i busca rendir homenatge a la història de l’art, fent referències a pintures d’artistes com Velázquez, Warhol, Botticelli o Picasso. La música, de la mà de Tibor Cári, ha rebut també molt bones crítiques i es poden escoltar peces musicals d’artistes com Britney Spears, Megan Trainor o Radiohead.

Un cop finalitzades les projeccions prèvies i encetat el Festival Internacional de Cinema de Tarragona REC, s’espera que els cinc dies vinents siguin una oda al cinema i que la ciutat de Tarragona estigui a l’altura d’anteriors edicions.
Xavier Garcia, director del festival
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades