Notícies
Foto: Cedida
13 de gener del 2020
Jordi Molinera es concentra davant del TSJC per protestar contra la decisió del Suprem sobre la immunitat d’Oriol Junqueras
El coalcalde d’Altafulla hi ha estat present com a representant de l’AMI. Ha anunciat la moció de rebuig a aquesta resolució, que l’Ajuntament sotmetrà a votació en el ple del 3 de febrer
El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, ha estat una de les persones que aquest dilluns al migdia s’han concentrat davant de la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per protestar contra la decisió del Tribunal Suprem sobre la immunitat d’Oriol Junqueras. Molinera hi ha participat en representació de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), de la qual l’Ajuntament d’Altafulla n’és membre de l’executiva.

La convocatòria s’ha celebrat el dia en què els eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín s'estrenaran com a membres del Parlament Europeu, en un ple en què no hi podrà participar Oriol Junqueras, inhabilitat pel Suprem. El president i el vicepresident de l’AMI seran a Estrasburg per donar-li el seu suport en el marc d’una comitiva de representants de les institucions catalanes, que serà encapçalada pel president de la Generalitat, Quim Torra.

Molinera ha titllat la situació de “segrest” i ha acusat la justícia espanyola de “fer el seu propi brèxit, ignorant una sentència ferma del Tribunal de Justícia de la Unió Europea”. “Una decisió –ha afegit- molt simptomàtica de la seva salut, que la situa al marge de la llei”.

L’AMI i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) han consensuat una proposta de moció de rebuig a aquesta resolució per mostrar, un cop més, que el món municipal està al costat de les institucions catalanes.

En el cas d’Altafulla, es preveu que la moció se sotmeti a votació en el ple ordinari del proper 3 de febrer. La sessió correspon al mes de gener, tot i que s’endarrereix una setmana en el calendari. El coalcalde ha avançat que aquesta mateixa setmana començaran a preparar el contingut de l’ordre del dia, i que la intenció és “sumar-hi com més grups municipals i regidors i regidores millor”.

A banda de rebutjar les resolucions de la Junta Electoral Central (JEC) que afecten el president Torra i l’eurodiputat Junqueras, en la part dels acords, la moció també demana “que es doni suport a les propostes de resolució aprovades pel Parlament el passat dia 4 de gener, així com les actuacions que des del Govern de la Generalitat i des del Parlament es prenguin per defensar tant els drets del President com dels eurodiputats que són a la presó o a l’exili”.

També demana “instar l’Estat espanyol a trobar una solució política al procés que viu el nostre país” i la posada en llibertat dels polítics presos i el retorn dels exiliats. Per últim, demana “mantenir el compromís com a electes locals a seguir defensant el dret a l’autodeterminació de Catalunya, el dret que siguem els catalans els qui decidim el nostre futur per mitjans polítics pacífics i democràtics”.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla