Notícies
Foto: Pulseras Candela
13 de febrer del 2020
Altafulla se suma a la commemoració del Dia Internacional del Càncer Infantil
La regidoria de Comerç s’afegeix fins el 31 de març a la campanya ‘Polseras Candela', amb la col·laboració de diversos establiments del municipi
La regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Altafulla se suma a la campanya ‘Polseras Candela’, una iniciativa que va néixer a mitjans de 2013 mentre Candela, una nena amb Leucèmia, es trobava ingressada a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. La història té el seu origen quan la voluntària de l’Hospital, Carmen Mora, va ensenyar a Candela a teixir polseres de macramé amb fils de colors per tal d’amenitzar la seva estada al centre hospitalari. La jove va ensenyar a teixir les polseres a les seves amigues Mariona i Daniela, que amb només vuit anys, van decidir anomenar ‘Candela’ a les polseres i vendre-les amb l’objectiu d’ajudar a la seva amiga i recaptar fons en favor de la investigació del càncer infantil.

Posteriorment, diferents familiars d’infants amb càncer van prendre partit i van formalitzar l’Associació sense ànim de lucre Pulseras Candela. La missió de l’entitat és recaptar fons per tal de finançar la investigació en càncer infantil donant suport econòmic a equips d’investigació d’excel·lència a nivell nacional, donar a conèixer la problemàtica que suposa el càncer infantil i eradicar la falta d’investigació que provoca la falta de recursos tant públics com privats.

El càncer infantil és una malaltia minoritària i la seva incidència és d’un cas per cada 200 casos en adults. És la principal causa de mort a Espanya en nens de 5 a 14 anys i la segona causa de mort en joves de 15 a 24, després dels accidents.

L’Associació ‘Polseres Candela’ va tancar el 2018 amb una recaptació total de 2.014.095 euros en cinc anys, establint una xifra rècord de 563.370 euros. A més ha impulsat campanyes amb ressò nacional com ‘Posa’t al seu cap’, on 386 persones es van rapar a la vegada, o la Xocolatada Solidària on van establir una recaptació total de 158.300 euros. Natalia Sanz, regidora de Comerç d’Altafulla, explica que a la vila existeixen diferents casos de càncer infantil i van veure oportú sumar-se i aportar el seu granet de sorra a la causa.

Les polseres es podran trobar fins el 31 de març a la Farmàcia Susana Domingo, el Club Marítim, la Pastisseria Ares, AM Perruqueries, Si o Si Market i al Forn Nogués.
Natalia Sanz, regidora de Comerç
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla