Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
24 de març del 2020
L’Ajuntament d’Altafulla presenta les primeres mesures econòmiques per pal•liar els efectes del COVID-19
La proposta passa, entre altres accions, per l’ajornament de la recaptació d’impostos com l’IBI, les escombraries, els guals i els vehicles fins que acabi l’estat d’alarma
L’Ajuntament d’Altafulla ja ha anunciat el primer paquet de mesures econòmiques que endegarà per frenar l’impacte negatiu que està provocant el COVID-19 a escala local, obligant a tancar les portes a molts negocis i a què la gent es quedi a casa sense poder ocupar els seus llocs de feina. Així ho ha explicat el regidor d’Hisenda, Dani Franquès.

La mesura més global, que afecta a tots els vilatans, és l’ajornament de la recaptació d’impostos com l’IBI, les escombraries, els guals i els vehicles, fins que el Govern central posi punt final a l’estat d’alarma. Fet que, com a mínim, no succeirà fins a mitjans d’abril després de la pròrroga de quinze dies que l’executiu espanyol va anunciar el diumenge.

L’Ajuntament, a més, no cobrarà cap rebut a les famílies que porten els seus fills a les llars d’infants Hort de Pau i Francesc Blanch, i a l’Escola de Música, ni tampoc a les persones inscrites al gimnàs municipal. La proposta es mantindrà vigent fins que es reprengui l’activitat en cada àrea. En el primer rebut que es posi a cobrament, es regularitzaran els dies de març que no s’ha prestat servei.

Els establiments de la vila tampoc hauran de cobrar per tenir les seves terrasses al carrer fins que conclogui l’estat d’alarma i només hauran de pagar pel temps que tenen obert.
Pel que fa a les entitats locals, el regidor d’Hisenda d’Altafulla, Dani Franquès, ha garantit que tots els actes culturals i festius que s’havien de realitzar entre els mesos de març i abril, es reubicaran un cop s’hagi superat la crisi sanitària provocada pel coronavirus.

Paral·lelament a la posada en marxa d’aquest paquet de mesures econòmiques per ajudar als veïns i veïnes d’Altafulla en aquesta situació d’excepció, l’Ajuntament segueix treballant per impulsar altres propostes així com algunes que ja s’han activat en aquesta alerta sanitària, com la borsa de voluntaris.
Dani Franquès, regidor d'Hisenda
Dani Franquès, regidor d'Hisenda
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla