Notícies
Foto: Arxiu
25 de març del 2020
La URV investiga les conseqüències psicològiques del confinament per l’estat d’alarma
L’estudi, que ja ha recollit més de 800 respostes en poques hores, té per objectiu conèixer quin és l’estat de benestar de les persones durant l’aïllament domiciliari
Un grup d’investigadors de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha posat en marxa un estudi sobre les conseqüències psicològiques que pot desencadenar el confinament de les persones a causa del COVID-19. La investigació s’està duent a terme a partir d’un formulari anònim de 78 preguntes test (i un temps aproximat per completar-lo de 8 minuts) per conèixer quin és l’estat de benestar de les persones mentre duri l’estat d’alarma.

L’objectiu principal és conèixer les experiències de la població pel que fa al confinament i saber quins són els factors que influeixen en el seu estat d’ànim. Jorge Manuel Dueñas, professor i investigador del Departament de Psicologia de la URV i membre d’aquest equip d’investigació, ha explicat en una entrevista al programa ‘Carrer Major’ de les ràdios locals del Camp de Tarragona i La Xarxa, que “a hores d’ara no podem saber com reaccionaran les persones perquè ens trobem en una situació mai viscuda”.

Per obtenir totes les dades necessàries, el grup d’investigadors de la URV està difonent el formulari a través de diferents xarxes socials. Les preguntes que s’hi poden trobar estan relacionades amb el benestar, la felicitat o l’optimisme de les persones. Dueñas, també ha explicat que “el nivell de religiositat de les persones i aspectes concrets de la seva personalitat poden influir en la manera de percebre la quarantena”.

Fins ara l’estudi, en molt poques hores ha recollit més de 800 respostes, però l’objectiu és arribar a les 4.000. Per participar d’aquesta investigació només cal respondre el formulari disponible a l’enllaç: https://psico.fcep.urv.cat/Q7/cbp/ .

Tot i que és molt aviat per avançar resultats, els especialistes es basen en altres estudis realitzats prèviament.
Jorge Manuel Dueñas, professor i investigador del Departament de Psicologia
Social
Et recomanem
Diada castellera de Sant Jordi
20 d'abril a les 18h a la plaça del Pou
Amb: Colla C. de SPiSP, Xicots de Vilafranca i C. d'Altafulla
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla