Notícies
Foto: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
25 de març del 2020
Olga Arnau: “Si tot el municipalisme s’adhereix al decret pel confinament efectiu i altres mesures, ho acabarem aconseguint”
La presidenta de la FCM remarca la importància d’aprovar aquestes propostes per fer front al coronavirus, mentre que l’Ajuntament d’Altafulla ja s’ha sumat al manifest amb el suport de tots els grups municipals
L’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació de Micropobles de Catalunya han elaborat conjuntament el manifest #Aturemelcovid19 en el qual demanen “el confinament efectiu de Catalunya i augmentar les mesures econòmiques i socials” per ajudar al fet que els ajuntaments de tots els municipis tinguin la capacitat d’endegar mesures a escala local per pal·liar els efectes del coronavirus.

El president de l’Estat, Pedro Sánchez, ha dit que estudiarà la proposta presentada per la Generalitat i a la qual s’han adherit altres comunitats autònomes en les últimes hores. Olga Arnau, presidenta de la FMC, ha reconegut en una entrevista concedida al programa ‘Carrer Major’, que si totes les autonomies fan arribar el decret amb aquestes peticions al Govern, “al final hem d’acabar aconseguint aquesta flexibilitat”.

De moment, a Catalunya s’hi estan adherint molts municipis, com Altafulla, que ja ha signat el decret amb el suport de tots els grups municipals per reclamar un confinament més estricte del país, un enfortiment de les polítiques de salut, un pla de reactivació de l’activitat econòmica i social per fer front a la crisi del coronavirus amb mesures que permetin disposar del superàvit generat el 2019, o flexibilitzar la regla de la despesa, entre altres.

Tot això ha de permetre que consistoris com el d’Altafulla puguin impulsar mesures econòmiques per ajudar als vilatans que més estan patint la situació provocada pel COVID-19. Olga Arnau ha explicat que els municipis tenen deu dies per adherir-se al manifest abans de fer-lo arribar al Consell de Ministres.

Seguint aquesta línia, la presidenta de la FMC ha remarcat la importància d’atorgar més recursos als ajuntaments, perquè “són la primera porta on van a trucar els veïns” a la cerca de solucions que els ajudin en aquests moments tan delicats. Per això, insisteix en la idea que “la Generalitat i el Govern espanyol elevin les mesures que ja s’estan aplicant” pensant també en el futur, quan el coronavirus hagi desaparegut.

Altres països ja han enfortit les mesures de confinament, i “creiem que aquí també s’ha d’optar pel confinament absolut”, ha assegurat Arnau. I és que els anuncis de les actuacions que pretén executar l’Estat “no es poden fer si no tenim mesures que els donin suport”, ha sentenciat la presidenta de l’entitat.
Olga Arnau, presidenta de la FMC
Olga Arnau, presidenta de la FMC
Olga Arnau, presidenta de la FMC
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades