Notícies
Foto: ATECA
09 d'abril del 2020
ATECA escriu una carta oberta a l’Ajuntament amb propostes per pal·liar els efectes de la COVID-19
La concessió de llicències públiques, l’ajornament de tributs municipals o la subvenció dels casals d’estiu són algunes de les peticions formulades
L’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA) ha proposat diferents mesures per pal·liar els efectes negatius que la crisi per la pandèmia del coronavirus esta produint al municipi. Ho ha fet a través d’una carta oberta a l’Ajuntament d’Altafulla, on es demana que es doni una resposta urgent a les demandes que hi plantegen.

Des d’ATECA es proposa, entre d’altres, que es destini el superàvit municipal a reforçar la lluita contra la pandèmia. I també apunten a la necessitat de comprar i realitzar tests de salut a la població per conèixer de primera mà l’abast i l’impacte del virus a Altafulla. El president de l’associació, Josep Maria Lloret, ha explicat que una altra de les demandes de l’entitat és que l’administració proporcioni les proteccions bàsiques per als comerços.

Facilitar la concessió de llicències públiques, garantir la continuïtat de tots els contractes públics o retornar la taxa de terrasses a tots els establiments afectats pel cessament de l’activitat són altres propostes que l’associació apunta.

Pel que fa els impostos, ATECA demana que el consistori posposi a 3 mesos el termini per pagar, recórrer o sol·licitar la devolució de tots els tributs municipals i que es realitzin plans individualitzats d’ajornament o fracció dels tributs per ciutadans i empreses d’acord amb cada situació.

Respecte als ajuts per les famílies, l’associació altafullenca proposa la suspensió immediata dels pagaments de les escoles bressol i de música, reduir al 50% els abonaments de les piscines municipals i subvencionar el casal d’estiu per als infants.
Josep Maria Lloret, president d'ATECA
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla