Notícies
Foto: Arxiu
17 d'abril del 2020
El nombre d'ERTO al Tarragonès ascendeix a més de 3.000 i afecten 16.857 treballadors
Des de la UGT al Camp de Tarragona preveuen que la tornada als llocs de treball serà lenta, remarcant el greuge que suposa per al sector dels serveis i el turisme
La pandèmia del coronavirus segueix afectant de forma molt directa al sector econòmic de la demarcació, obligant tant a les petites com a les grans empreses a presentar Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) ja que han hagut de reduir notablement la seva activitat.

La xifra dels ERTO segueix augmentant en els últims dies, i les dades que facilita l’Observatori del Treball i Model Productiu constaten que al Tarragonès s’han presentat un total de 3.109 expedients, i que 3.023 són provocats per causa de força major. Dades que es tradueixen en 16.857 persones que han hagut d’abandonar la seva feina temporalment.

El secretari general de la UGT al Camp de Tarragona, Joan Llort, ha reconegut en l’entrevista al programa ‘Carrer Major’, que la tornada als llocs de treball, i conseqüentment, la recuperació econòmica, seguiran un procés lent. Així mateix, ha destacat especialment el greuge que això suposa per a les persones que treballen en el sector dels serveis i en el turístic.

A la demarcació de Tarragona, s’han registrat 7.263 ERTO, dels quals 7.047 són per causa de força major, amb una afectació total de 41.385 persones. Mentre, al conjunt del país, els 90.815 ERTO registrats afecten un total de 668.104 persones.
Malgrat el greu retrocés que significa per als treballadors patir un ERTO, la situació encara resulta més incerta per als treballadors discontinus, sobretot en el sector de l’hosteleria. I és que el 99% d’aquests treballadors veuen com les seves empreses estan negant-se a presentar un ERTO, tot i que des del departament de Treball s’insta les empreses a fer servir aquesta fòrmula.

Des de la UGT s’han posat en contacte amb les diferents empreses hoteleres per requerir-los que canviïn d’opinió i s’exigeix a la patronal que “actuï de manera honesta i responsable per assegurar el benestar dels seus treballadors i treballadores”.
Joan Llort, secretari general de la UGT a Tarragona
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla