Notícies
Foto: Endesa
17 d'abril del 2020
Els Mossos d'Esquadra i Endesa alerten d'una estafa on es suplanta el nom de l'empresa a través del correu electrònic
Els delinqüents es fan passar per la companyia subministradora i obtenen les dades personals i bancàries dels usuaris enganyats
Els Mossos d’Esquadra investiguen un delicte d’estafa que està afectant a diversos usuaris de la companyia Endesa. Una organització criminal estaria suplantant la marca amb el mètode conegut com a ‘phishing’ i estaria aconseguint les dades personals i bancàries de molts usuaris. A través dels correus electrònics els delinqüents introdueixen un virus als ordinadors dels usuaris i poden accedir a la informació personal guardada en aquests dispositius. Una tècnica que també s’usa amb els telèfons mòbils i amb el servei de missatgeria WhatsApp.

Tant des de la companyia com des del cos de Mossos es recorda que mai s’ha de facilitar cap dada personal ni per mail ni per WhatsApp ja que, en cap cas, tampoc Endesa les demana.

Els usuaris que són enganyats normalment reben un missatge referent a un suposat error en el cobrament d’una factura. A partir d’aquí es demana el compte corrent de la víctima o la targeta de crèdit per retornar-li l’import cobrat de més i en realitat el que es fa és usar aquestes dades de manera fraudulenta.

Des d’Endesa es demana que qualsevol client que rebi un correu d’aquest tipus es posi immediatament en contacte amb la companyia a través del seu web endesa.com o bé escrivint un mail a l’adreça atencionalcliente@endesaonline.com.

Per part dels Mossos d’Esquadra es recomana llegir amb atenció els missatges que es reben abans de fer qualsevol acció ni clicar en els enllaços que incloguin. S’insisteix també en no facilitar mai dades personals per aquests canals i en cas de sospita, buscar informació als canals oficials.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla