Notícies
Foto: Arxiu
20 d'abril del 2020
La confusió sobre quines activitats poden mantenir-se en funcionament durant l’estat d’alarma provoca un malentès a la ferreteria d’Altafulla
ATECA lamenta l’actuació de la policia quan va requerir al seu propietari que tanqués les instal·lacions pel confinament
La situació de confinament i el tancament obligatori de la majoria de comerços i activitats empresarials de tot el país genera encara, alguns dubtes tant entre empresaris com entre possibles clients. És el cas de negocis com el de la ferreteria. La seva activitat és considerada essencial sempre que es tracti d’emergències. Per tant, pot tenir les seves portes obertes en aquests casos.

Malgrat aquesta premissa, però, la Policia Local d’Altafulla va obrir un expedient sancionador a la ferreteria de la vila per haver aixecat la persiana. Una situació que es lamenta des d’ATECA, ja que asseguren, la ferreteria era oberta per atendre una urgència. És el que ha explicat el responsable de comunicació de l’entitat, Chema Flores, a Altafulla Ràdio.


Des de l’equip de govern s’assegura que l’expedient no és res més que això, un expedient que cal valorar i estudiar per saber exactament què va passar. En cap cas es tracta d’una denúncia, com ha assegurat el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera:


Molinera insisteix que les ferreteries poden obrir per atendre una urgència o per subministrar a un professional que estigui en actiu, però que no hi pot anar a comprar cap particular que vulgui fer bricolatge a casa sense ser una necessitat. Una mesura que continua vigent malgrat que la setmana passada es va donar llum verd a la tornada a l’activitat en molts sectors.
Chema Flores, responsable de Comunicació d'ATECA
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla