Notícies
Foto: ATECA
08 de maig del 2020
Els bars i restaurants d’Altafulla podran ampliar les seves terrasses de manera gratuïta
L’Ajuntament tampoc cobrarà les taxes d’ocupació de via pública corresponents al temps en què no han pogut obrir per l’estat d’alarma
L’Ajuntament d’Altafulla segueix treballant per donar resposta a les dificultats econòmiques per les quals travessa el sector comercial de la vila arran de la crisi sanitària del coronavirus. Posant el focus en els restaurants i bars, la regidoria de Comerç ha decidit que aquests podran ampliar les seves terrasses, que podran obrir al públic a partir del pròxim dilluns 11 de maig amb l’inici de la fase 1, sense cobrar-los cap import.

L’obertura de les terrasses estarà condicionada per algunes mesures de seguretat com limitar l’aforament al 50% de la capacitat de l’espai, un nombre màxim de deu persones per grup, i mantenir la distància de dos metres que exigeixen les autoritats sanitàries. Per aquests motius, els establiments necessitaran ampliar les seves terrasses per acollir, o com a mínim aproximar-se, al nombre de clients que seria habitual en condicions normals. Aquesta ampliació es podrà fer sempre que les condicions físiques de l’espai on s’ubiquen ho permetin.

Els bars i restaurants que decideixin dur a terme aquesta acció, continuaran pagant el mateix import que fins ara. A més, el consistori tampoc els cobrarà la taxa d’ocupació de la via pública corresponent al període en què no han pogut obrir per l’estat d’alarma. Així s’ha aprovat en el ple extraordinari celebrat aquest divendres 8 de maig. El plenari ha aprovat incloure aquesta ocupació de la via dins el llistat d’activitats d’interès general o d’utilitat pública mentre duri el desconfinament i fins que no se’n pugui fer l’ús habitual. N’ha parlat en el ple la regidora de Comerç i Turisme, Natalia Sanz.

Sanz, ha recordat la importància de recuperar la “normalitat social” als carrers i les places. Assegura que la gent té moltes ganes de sortir i retrobar-se amb els amics i l’ampliació de les terrasses permetrà fer-ho amb seguretat, tot mantenint la distància mínima exigida. Al mateix temps, afirma que s’ajudarà a la recuperació de l’activitat econòmica.
Natalia Sanz, regidora de Comerç i Turisme d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla