Notícies
Foto: Arxiu
08 de maig del 2020
Les preinscripcions escolars es faran del 13 al 22 de maig
Les escoles d'Altafulla ja han previst el dispositiu per atendre les famílies tant de manera telemàtica com presencial amb cita prèvia
Ja és oficial. El 13 de maig comencen les preinscripcions per a l'educació obligatòria i l'etapa infantil. És a dir, per preescolar, primària i ESO. Els centres educatius necessiten planificar el nou curs escolar i cal saber amb quants alumnes es comptarà a partir de setembre. És per això que amb l'inici del desconfinament el departament d'Ensenyament ha considerat convenient tirar endavant amb la preinscripció. Aquests tràmits es realitzaran preferentment de manera telemàtica fins al 22 de maig a través del portal web preinscripció.gencat.cat. Amb tot, es reserva una part d'aquests dies, del 19 al 22, per atendre també peticions de manera presencial però sempre que es faci amb cita prèvia i per necessitat.

Per fer la preinscripció a través d'internet caldrà omplir un formulari i remetre la documentació sol·licitada al centre que s'hagi triat en primera opció. Un enviament que es farà també en línia, a través del correu electrònic del centre.
Pel que fa a les famílies que no puguin accedir a fer els tràmits telemàtics, cal que sol·licitin cita prèvia per telèfon o mail en aquell centre on vulguin preinscriure els seus fills i se'ls indicarà quan poder-hi anar.

Als webs dels centres d'Altafulla ja es compta amb tota la informació dels ensenyaments impartits així com d'altres dades d'interès per tal que els pares i mares puguin valorar la possibilitat de fer-hi la preinscripció. Igualment s'hi pot consultar tota la informació referent a aquest procés. Junt amb el suport de l’Ajuntament, els centres educatius de la vila ja han planificat com atendre les sol·licituds de preinscripció i es comptarà amb equips de protecció individual com mascaretes, guants i gels hidroalcohòlics per a l'atenció presencial. Ho ha explicat la regidora d’Educació, Gemma Maymó.

Com és habitual, a l'hora de triar un centre o un altre cal tenir en compte els barems d'admissió de sol·licituds, relacionats amb qüestions com l'empadronament, l'existència de germans en el mateix centre, discapacitat d'alumnes o de familiars i renda.

Pel que fa a la preinscripció dels ensenyaments postobligatoris, es podrà realitzar del 27 de maig al 3 de juny en el cas de batxillerat; del 2 al 8 de juny els cicles de grau mitjà d'FP i d'arts plàstiques i disseny; i del 10 al 17 de juny en el cas dels cicles de grau superior d'FP i d'arts plàstiques i disseny.
Gemma Maymó, regidora d'Educació d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla