Notícies
Foto: Arxiu
08 de maig del 2020
L’inici del desconfinament posa punt final al servei d’atenció telefònica que el voluntariat ha prestat a la gent gran d’Altafulla
L’Ajuntament fa una crida per sumar més voluntaris al programa ‘Bon dia’, que actualment en té trenta-cinc i una vuitantena d’usuaris
Un dels aspectes positius que està aportant aquesta crisi és la solidaritat entre la ciutadania. A Altafulla una bona mostra la tenim en un grup de voluntaris que han estat al costat d’un col·lectiu vulnerable com són les persones majors de 60 anys, durant el confinament. La iniciativa, nascuda des de la regidoria de Gent Gran, implicava que un grup de voluntaris es posés en contacte els avis i àvies del municipi per comprovar que estiguessin bé i atendre les seves necessitats durant el confinament. Aquest servei, però, s’acaba amb l’inici del pla de desconfinament i la possibilitat que els familiars d’aquestes persones ja se’n puguin fer càrrec.

La regidora de Gent Gran, Inma Morales, ha assegurat als micròfons d’Altafulla Ràdio que el balanç d’aquest voluntariat és molt positiu per la gran quantitat d’ajudes que han prestat a la comunitat de la tercera edat.

L’edil també ha deixat ben clar que el programa ‘Bon dia’ continuarà en funcionament, remarcant que és un servei diferent del que ha realitzat aquest voluntariat. No obstant això, ha fet una crida perquè tots aquells altafullencs i altafullenques que vulguin adherir-se a la llista de voluntaris, es posin en contacte amb l’Ajuntament per recollir les seves dades.

El programa ‘Bon dia’ és un servei de l’Ajuntament d’Altafulla, que atén una vuitantena de persones que viuen soles a través d’una trucada diària d’un dels trenta-cinc voluntaris que hi ha actualment. La majoria dels usuaris són persones autònomes, que viuen soles, però que fan ús d’aquest servei per resoldre els seus dubtes o solucionar qualsevol problema quotidià que puguin tenir. Per altres, la iniciativa esdevé el punt de connexió amb els Serveis Socials, o simplement, l’oportunitat de parlar amb algú que està per ells i s’interessa pel seu benestar.
Inma Morales, regidora de Gent Gran de l'Ajuntament d'Altafulla
Inma Morales, regidora de Gent Gran de l'Ajuntament d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla