Notícies
Foto: Arxiu
11 de maig del 2020
El Govern facilitarà la contractació de socorristes aquest estiu
La UGT al Camp de Tarragona adverteix que aquesta mesura pot provocar una situació d’intrusisme laboral i demana que els ajuntaments preparin protocols de seguretat per a l’obertura de les platges i les piscines
El Govern de la Generalitat aprovarà per segon any consecutiu una moratòria per facilitar la contractació de socorristes fent que aquests no tinguin l’obligació d’inscriure’s al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC), malgrat que així ho dicti la llei.
Amb aquesta mesura es vol assegurar que les platges i les piscines comptin amb el nombre de professionals suficients per garantir la seguretat dels banyistes. I és que arran de la crisi sanitària del coronavirus, el Govern preveu que enguany no podrà comptar amb prop de 1.400 socorristes, entre els que no han pogut acabar els cursos de formació, i els que procedeixen d’altres països i han vist com els tràmits de convalidació del títol s’han aturat.

Tot i aquesta problemàtica, el secretari general de la UGT al Camp de Tarragona, Joan Llort, ha assegurat als micròfons del programa ‘Carrer Major’, que el fet de repetir aquesta moratòria perquè els socorristes no s’hagin d’inscriure al ROPEC pot desencadenar en una situació “d’intrusisme laboral en un sector on es necessita formació molt específica”.

De moment, hi ha 9.270 socorristes que estan en disposició de treballar aquest estiu. Pensant en tots ells i en com seran les noves condicions laborals en les quals es trobaran a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, el secretari general de la UGT al Camp de Tarragona també ha remarcat la necessitat que els ajuntaments comencin a preparar protocols de seguretat per a l’obertura de les platges i les piscines.
Joan Llort, secretari general de la UGT a Tarragona
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla