Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
21 de maig del 2020
El retorn als centres educatius al juny és vist com una temeritat per part del sindicat majoritari al sector
La USTEC considera que no hi ha prou garanties sanitàries per aquest retorn al juny i proposa reprendre l’activitat al setembre amb canvis importants en la dinàmica dels centres
El sindicat USTEC-STEs ha posat el crit al cel pel fet que a partir de l’1 de juny es puguin obrir els centres educatius que es trobin en fase 2 del desconfinament. Asseguren que aquesta represa del curs actual als centres és una temeritat perquè no es donen les garanties necessàries de seguretat ni per als alumnes ni per als docents. Consideren precipitat i irresponsable fer aquesta obertura que, asseguren, no respon a criteris pedagògics sinó a pressions polítiques i socials i que convertirà els centres educatius en “aparcaments” de nens.

Lamenten que les mesures de distanciament social contemplades en aquesta reobertura, i també en la de setembre, no es podran aplicar per falta d’espais físics. Tampoc es compta, diuen, amb els equips de protecció individual suficients i adients. Ho ha denunciat a Altafulla Ràdio el portaveu del sindicat a Tarragona, Juan Carlos Feijoo.


Per fer front a la reducció del nombre d’alumnes a les classes cal també un augment molt significatiu de la plantilla actual, un augment que no es contempla des de l’administració. Són faves comptades, si les ràtios actuals es troben en 25 alumnes per classe, de mitjana, i ara no n’hi podrà haver més de 15, caldria gairebé doblar el nombre de docents.
Per altra banda posen en dubte que al juny s’hagi de compatibilitzar la docència telemàtica amb l’atenció presencial als centres, cosa que pot ocasionar un excés de treball per als docents, que en aquests mesos de confinament ja estan realitzant un sobreesforç considerable en aquest sentit. Per això des del sindicat proposen aprofitar el final de curs per preparar bé el retorn al setembre.


Feijoo assegura que hi ha molts dubtes respecte a l’obertura dels centres al tant ara com al setembre i acusa el departament d’improvisar i no donar respostes als dubtes que genera aquest retorn escolar. Així mateix apunta al risc d’obrir en plena pandèmia amb l’exemple de França al cap, on han hagut de tancar diversos centres per un rebrot i on es veuen imatges de nens separats, diu, com si fossin “camps de concentració”.


Juan Carlos Feijoo, portaveu d'USTEC-STEs a Tarragona
Juan Carlos Feijoo, portaveu d'USTEC-STEs a Tarragona
Social
Et recomanem
La vida de les elits vota Tàrraco
14 d'abril d'11h a 12:30h a la vil·la romana dels Munts
Venda d'entrades a: www.mnat.cat/entrades
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla