Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
22 de maig del 2020
Altafulla manté les franges horàries per sortir al carrer malgrat comptar amb menys de 10.000 habitants
La nova mesura, publicada aquest divendres al BOE, inclou un condicionant que Altafulla no compleix, una densitat de població menor a 100 habitants per quilòmetre quadrat
Les franges horàries per sortir al carrer a Altafulla continuen sent vigents, com a mínim, fins que no es passi a la fase 2. Tot i així, en aquesta nova fase a la que podria accedir Altafulla i tota la demarcació a partir de dilluns, mantindrà els horaris per a la sortida de les persones més vulnerables, la gent gran i les persones dependents.

Actualment, però, cal remarcar la vigència dels horaris per a la sortida d’infants al carrer, que és de 12h a 19h; per fer esport, de 6h a 10h i de 20h a 23h i per al passeig de la gent gran, establert també en una franja de matí, de 10h a 12h i en una altra de tarda, de 19h a 20h.
Un recordatori que avui es fa més necessari que mai, ja que les informacions que es tenien inicialment sobre aquesta mesura feien pensar que Altafulla sí que complia els requisits per acollir-s’hi. De fet, hi ha certa confusió al respecte i fins i tot, hi ha molta gent que ha començat a obviar les franges horàries pensant que ja s’han eliminat. Res més lluny de la realitat, com ha explicat el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera.

La densitat de població amb què compta la vila no s’ajusta als condicionants necessaris per poder eliminar les franges horàries del desconfinament tot i el que s’havia anunciat inicialment per part del govern espanyol. Així, per poder eliminar les franges horàries no tan sols cal que el municipi en qüestió tingui menys de 10.000 habitants sinó que aquests estiguin repartits sobre el territori en una proporció de 100 habitants per quilòmetre quadrat. Una circumstància que Altafulla no compleix, ni de lluny, ja que la seva densitat és de 765 hab/km2.

Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla