Notícies
Foto: Arxiu
22 de maig del 2020
Els responsables de Salut auguren un rebrot del coronavirus a la tardor i demanen prudència en el desconfinament
La demarcació de Tarragona evoluciona de manera positiva en la lluita contra la pandèmia però s’adverteix que aquesta no es guanyarà fins que no hi hagi una vacuna
L’evolució de la pandèmia al país i, sobretot, al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, ha arribat a un punt que permet a experts i a responsables de salut ser optimistes. El nombre de contagis per coronavirus ha disminuït notablement i els centres sanitaris poc a poc van recuperant llits, espais i, sobretot, un personal que ha patit un estrès molt important. Comptar amb un sistema sanitari fort i que no estigui desbordat, permet atendre millor els nous casos que vagin sorgint i serà vital en cas d’un nou rebrot que, tot indica, es podria produir passat l’estiu. El sotsdirector de l’Agència de Salut Pública a Tarragona, Conrad Casas, apuntava a aquesta treva per la calor de l’estiu, en una entrevista al programa Carrer Major.

Casas ha valorat molt positivament el fet de poder realitzar proves PCR als CAP, des de fa un parell de setmanes,i assegura que de moment aproximadament un 2% de les proves realitzades han estat positives. Amb tot, el més interessant, apunta, és la possibilitat de fer estudis serològics, amb analítiques de sang més completes, que permetin determinar quin gruix de la població pot haver passat per la malaltia.

La immunitat de la població, però hauria d’estar en percentatges al voltant del 60%, una xifra encara llunyana i que fa preveure aquest possible rebrot de la tardor. Per tot plegat, les autoritats sanitàries no es cansen de demanar a la ciutadania que no es relaxi, malgrat que a Tarragona dilluns ja entrem en fase 2, i que mantinguem les mesures d’higinene i de distanciament imprescindibles per evitar el contagi, com a mínim, fins que no en tinguem un tractament o una vacuna.
Conrad Casas, sotsdirector de l'Agència de Salut Pública a Tarragona
Conrad Casas, sotsdirector de l'Agència de Salut Pública a Tarragona
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla