Notícies
Foto: Cambres de Comerç de Catalunya
22 de maig del 2020
Les Cambres de Comerç de Catalunya aposten per l’ús de pantalles facials per accelerar la reactivació de l’economia
La mesura s’ha de complementar amb el distanciament físic, els separadors per mostradors, l’ús de desinfectants i una ventilació adequada dels espais
L’ús obligatori de les mascaretes en la via pública i en espais lliures o tancats, que s’ha fet efectiu aquest dijous 21 de maig, és una mesura que les Cambres de Comerç de Catalunya valoren molt positivament per intentar dotar de més seguretat al procés de desconfinament iniciat per l’Estat a principis de maig. No obstant això, també aposten per l’ús de pantalles facials en qualsevol espai fora del domicili amb l’objectiu de reduir encara més el risc de contagi entre els ciutadans. Sobretot en aquells espais on no es pugui assegurar la distància mínima d’1,5 metres i on existeixi el risc d’entrar en contacte amb elements infectats.

Per tot plegat, les corporacions segueixen avançant en la confecció de la MaskCat, una pantalla protectora per a ús massiu, no sanitari. Aquests elements estan dissenyats i produïts íntegrament a Catalunya i estan pensats per actuar com a barrera efectiva per evitar el contagi del coronavirus via fluids. De moment, s’han desenvolupat dues versions, la 5 feta de plàstic, i la 6, fabricada amb cartró i que conté una finestra de plàstic. La iniciativa es troba en la primera fase de llançament amb la versió 5 i ja s’han comercialitzat 15.000 unitats. Està previst que en els propers dies arribin 50.000 unitats de la versió 6.

Les Cambres de Comerç treballa perquè els establiments tornin a ser espais segurs i puguin reobrir amb normalitat abans del previst, la qual cosa acceleraria la recuperació econòmica del país. Segons asseguren, amb aquestes pantalles facials i l’aplicació d’altres mesures com el distanciament físic o l’ús de desinfectants podrien obrir el 100% dels comerços de qualsevol superfície, els centres comercials, els hotels, i els museus. Mentre que els teatres i cinemes, els estadis, les fires, les biblioteques, els auditoris i els centres educatius podrien obrir al 50%, i a mig termini, al 100%.
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla