Notícies
Foto: Tecnycota
22 de maig del 2020
La FaPaC demana a Educació que assumeixi la seva responsabilitat i no delegui en els centres el pla per obrir-los al juny
De cara al proper curs, també insta a l’administració a elaborar una estratègia amb tots els recursos disponibles per garantir la presencialitat de tot l’alumnat
A partir de l’1 de juny, els centres educatius dels municipis que es trobin en la Fase 2 de la desescalada, podran procedir a la seva reobertura com així va assegurar el conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló. Les escoles i els instituts seran els encarregats d’elaborar un pla específic d’obertura per decidir com s’organitzen i garantir el benestar dels alumnes, i el personal docent i no docent, seguint les pautes dictades per les autoritats sanitàries. Un pla que, segons la directora de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC), Lidón Gasull, hauria d’assumir el mateix Departament d’Educació.

La reobertura dels centres no inclou el retorn a les classes, que se seguiran fent de manera telemàtica, però si l’atenció a aquells alumnes que necessitin un reforç i orientació per assolir els objectius acadèmics del curs. La proposta està enfocada en els alumnes que acaben etapa, és a dir, els de 6è de primària, 4t d’ESO, 2n de Batxillerat i final de formació professional. L’accés al centre serà voluntari, la qual cosa, segons la FaPaC, “comporta un alt risc que aquell alumnat amb més necessitats acadèmiques i emocionals no pugui aprofitar aquest curs”. Així mateix es remarca que hi ha alumnes d’entorns vulnerables que estan tenint molts problemes per seguir connectats amb l’escola o l’institut.

Respecte al proper curs, el Departament d’Educació va anunciar que la presència a les aules seria obligatòria. Això pot comportar molts maldecaps per aquells centres que no tinguin l’espai suficient per complir amb la ràtio d’alumnes per aula que estableixen les autoritats sanitàries - màxim de 13 en l’educació infantil i primària, i de 15 en l’educació secundària. Des de la FaPaC demanen que es traci un “pla amb tots els recursos disponibles per fer possible la presencialitat de tot l’alumnat”.
Lidón Gasull, directora de la FaPac
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla