Notícies
Foto: Diputació de Tarragona
22 de maig del 2020
L’absència de famílies de segona residència ha afavorit l’aparició del mosquit tigre a Altafulla
Les administracions recomanen evitar les acumulacions d’aigua per evitar que creixi en el nostre entorn
L’arribada del bon temps és una de les coses més esperades entre la ciutadania, especialment per part d’aquelles persones que desitgen banyar-se a la platja o la piscina, i celebrar les festes de l’estiu. Un dels peatges que han de pagar per gaudir de tot això, excepte en un context com l’actual on la pandèmia del coronavirus amenaça qualsevol activitat lúdica, és l’arribada dels mosquits que tantes molèsties els ocasiona amb les seves picades. Especialment els mosquits tigre, que són comuns en la nostra zona durant aquesta època de l’any.

A Altafulla, el mosquit tigre ja ha fet acte de presència. La seva aparició, casualment està lligada a la situació actual causada per la Covid-19. I és que segons la coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas, des del consistori han detectat acumulacions d’aigua de pluja en segones residències del barri marítim, on s’ha generat un dels primers focus de concentració d’aquests insectes.

Muntadas també ha insistit en la importància de netejar aquells espais i elements on es puguin generar acumulacions d’aigua per evitar que els mosquits trobin l’espai que necessiten per dur a terme la fase de larvària que els permet créixer en un espai concret. En aquest sentit, ha fet referència a la campanya informativa que ha endegat la Diputació de Tarragona per erradicar-los. Les seves directrius apunten que la millor manera de combatre’ls és no deixar-los criar.

L’ens supramunicipal, concretament, recomana netejar les canalares i treure les fulles que s’hi acumulen, evitar acumular aigua dels equips de l’aire condicionat durant més d’una setmana, buidar l’aigua dels embornals setmanalment o tractar-la periòdicament amb un producte larvicida, i tapar hermèticament els dipòsits d’aigua. També aconsella tenir peixos vermells perquè es mengin les larves dels mosquits, posar els carretons cap per avall, buidar els cubells o les joguines, i eliminar els objectes que puguin acumular aigua més d’una setmana, a més de retirar els platets dels testos de flors i plantes.

Totes les mesures tenen un dominador comú, l’aigua. I és que els mosquits són uns insectes que han de passar per una fase larvària, que es produeix en el medi aquàtic. Per tant, si s’eviten aquestes acumulacions d’aigua, les femelles dels mosquits, que són les que piquen perquè necessiten sang per desenvolupar cada posta –pot ser de més de 200 ous, no creixeran en el nostre entorn.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades