Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
26 de juny del 2020
La 20a Nit de Bruixes d’Altafulla arrenca aquest divendres en format virtual
Entre avui i demà dissabte es podrà participar en un ritual xamànic, elaborar un ram de plantes remeieres o conèixer en exclusiva la nova tisana d’Altafulla
La vintena edició de la Nit de Bruixes d’Altafulla s’ha reformulat per poder tenir continuïtat en aquest any marcat per la pandèmia del coronavirus. Es mantenen les dates de celebració previstes, és a dir, avui mateix, dia 26 de juny i demà dissabte, dia 27. I també s’ofereixen algunes de les xerrades i tallers habituals en aquest esdeveniment. Això sí, seran activitats virtuals que es podran seguir a través del canal Youtube de l’Ajuntament d’Altafulla.

A partir de les 18h tothom qui ho desitgi està convocat davant la pantalla de l’ordinador o qualsevol altre dispositiu amb accés a internet per assistir al ritual d’inici del certamen. I tot seguit es podrà aprendre a elaborar un ram protector amb herbes remeieres que solen collir-se en aquesta època, pels volts de Sant Joan, perquè és quan els principis actius d’aquestes herbes es troben en el seu punt àlgid. Ho ha explicat a Altafulla Ràdio el responsable de l’Hort de la Sínia, el Joan Vives, que col·labora amb l’organització de l’activitat.

El taller sobre l’anomenat ramet de les bruixes vol posar en valor el paper de les dones de l’època no tant com a bruixes sinó com a dones sàvies. Una de les línies que volia seguir el certamen enguany, que s’havia redissenyat per introduir canvis, respecte a edicions anteriors, com és aquesta nova visió més constructiva del món de la bruixeria. I també es volia estrenar una nova beguda relacionada amb la vila, la tisana d’Altafulla. Una estrena, però, que s’ha hagut de readaptar, com ho ha fet la celebració d’un aniversari tan assenyalat com són els 20 anys de vida. N’ha parlat als micròfons d’aquesta casa la regidora de Turisme, Natalia Sanz.

Sanz ha explicat també que des de l’organització del certamen ja es treballa en l’edició de l’any vinent, on es preveu dur a terme les diferents activitats i propostes que estaven programades per enguany.
Joan Vives, responsable de l'Hort de la Sínia
Natalia Sanz, regidora de Turisme d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades