Notícies
Foto: Arxiu
29 de juny del 2020
L'Ajuntament d'Altafulla fa una crida a fer un bon ús dels contenidors de la brossa
El consistori lamenta l'incivisme d'alguns usuaris i assegura que ja ha fet ajustos en la distribució dels contenidors per millorar-ne la recollida
L'arribada de l'estiu i l'inici de la reactivació de l'economia del sector turístic i comercial té el seu contrapunt negatiu en l'ús que s'està fent de determinats serveis com el de recollida de la brossa. L'incivisme encara és present entre certa part de població i visitants i aquest es veu agreujat amb l'arribada massiva de veïns de segones residències i turistes. És un dels motius pels quals en algunes illes concretes de contenidors s'han vist aquest cap de setmana desbordades per brossa. Una circumstància que no és aliena a l'Ajuntament d'Altafulla, que reclama a la ciutadania que sigui més cívica i no deixi les bosses d'escombraries fora dels contenidors quan aquests estan buits. N'ha parlat a Altafulla Ràdio, la coalcaldessa i regidora de Serveis, Alba Muntadas.

Igualment des del consistori, admeten que el passat cap de setmana es van desbordar alguns contenidors perquè molts propietaris de segones residències van aprofitar per fer neteja després de mesos de tenir la casa tancada i van produir un excés de brossa. A més, van deixar altre tipus de deixalles com poda o andròmines que requereixen d'una recollida especial. Escoltem el que hi ha dit Muntadas.

Per millorar en la recollida de brossa, des del consistori consideren també que cal que els ciutadans prenguin el costum de separar correctament cada fracció i la dipositi al contenidor corresponent. D'aquesta manera, com explica el coalcalde de la vila, Jordi Molinera, no se saturarà el contenidor del rebuig.

L'ajuntament d'Altafulla continua pendent de com evoluciona diàriament el servei de recollida de brossa per fer-hi els canvis o ajustos que siguin necessaris i a més impulsarà una campanya informativa per evitar l'incivisme. Alhora, també s'explicarà als visitants de quina manera funciona, per exemple, la recollida d'andròmines, que no poden deixar-se a les illes de contenidors com una deixalla qualsevol.
Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora de Serveis d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora de Serveis d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla