Notícies
Foto: Port de Tarragona
29 de juny del 2020
Traslladen per mar més d’un milió de tones de pedres de Sitges a Tarragona per evitar el trànsit de camions
L'operatiu durarà sis mesos i substituirà el moviment de 40.000 camions per les nostres carreteres
Les pedres transportades des del port de Vallcarca, a Sitges, fins el nou moll Balears de Tarragona estalvia el trànsit de 40.000 camions per carretera, segons càlculs de Ports de la Generalitat. L'operatiu, fet amb dues embarcacions especials per al transport d'àrids, transporta diàriament 6.000 tones de material de la pedrera de Vallcarca. Un volum que, diàriament, equival als desplaçaments de 240 camions. El trasllat de material es fa cada dia de la setmana durant 10 hores. La previsió és que l'operatiu s'allargui sis mesos i en total es transporti un milió de tones de pedres.

L’operativa es fa amb dues embarcacions especials per transportar àrids a les obres marítimes, que tenen una capacitat de càrrega de 1.500 tones cadascun. Entre els dos vaixells transporten diàriament 6.000 tones de material de la pedrera, el que significa un estalvi de 240 camions per dia,ja que cada vehicle pesant porta 25 tones de material.
Segons els seus responsables, aquesta és una mesura que aposta per la mobilitat sostenible i que estalvia un 60% d’emissions de CO2 a les comarques per on circularien els camions, entre elles el Tarragonès.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla