Notícies
Foto: ACN
29 de juny del 2020
Unes dues-centes persones es manifesten a Tarragona per reivindicar els drets del col·lectiu LGBTI
La protesta, organitzada per la plataforma 28J El Camp TGN, va començar a l’estàtua dels Despullats i va enfilar la Rambla Nova fins al Balcó del Mediterrani, on es va llegir un manifest.
La commemoració del Dia de l’Orgull LGBTI a Tarragona va tenir ahir el seu punt culminant en la manifestació que va recórrer la Rambla Nova i que va acollir unes 200 persones. Els organitzadors de la marxa van denunciar la transfòbia, provinent de persones covardes que aprofiten l’anonimat de les xarxes socials, com la d’escriptores de molt renom o la de polítiques” que volen excloure aquestes persones del moviment. A més, també han lamentat que les persones trans han estat un dels grups que han patit més durant la crisi del coronavirus.

La marxa, encapçalada per una pancarta que duia per lema ‘Seguim la revolta LGTBIQ+ als carrers’, va començar quan passaven uns minuts de les set del vespre a l’estàtua dels Despullats. Des d’aquest punt, els manifestants amb mascaretes, banderes de l’arc de Sant Martí i cartells reivindicatius han cridat consignes a favor del moviment LGTBIQ.

La protesta va recórrer la Rambla Nova fins a arribar al Balcó del Mediterrani, on es va fer la lectura d’un manifest. Els organitzadors van explicar que a causa de la situació d’excepcionalitat per la Covid-19 no van poder celebrar el Dia de l’Orgull amb tota la força i concentració de persones que haguessin volgut. Però aquest virus, asseguren, que no derrotarà el col·lectiu ni les ganes de lluita ni de recuperar els carrers per tal de poder ‘obtenir els drets que corresponen a les persones de gèneres i sexualitats dissidents, sigui en les situacions que sigui’, com deia el text.

En el document també es va condemnar totes les actituds de rebuig, de prejudici i d’hostilitat contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals. Així mateix, la tècnica de l’Associació H2O, Berta Mascaró, ha denunciat la transfòbia que han patit les persones trans darrerament.
Berta Mascaró, tècnica de l'Associació H2O
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades