Notícies
Foto: ACN
30 de juny del 2020
El curs escolar arrencarà al setembre de manera totalment presencial, amb grups estables i sense mascaretes
Educació preveu la contractació de 5.000 professionals més i invertirà 370 MEUR extres en el sistema educatiu per fer front a la nova situació
El Govern invertirà 370 MEUR extres al sistema educatiu el proper curs per, principalment, contractar 5.000 professionals més. La dotació també inclou millorar l'atenció a les necessitats educatives especials, a lluitar contra la segregació i a iniciar un pla digital. El vicepresident del Govern, Pere Aragonés, ha garantit que al setembre tots els centres educatius obriran "amb normalitat i amb seguretat" i ha detallat com es distribuiran aquests recursos extres.

El curs s'iniciarà amb grups classe estables, no hi haurà límits en les ràtios d'alumnes per aula de manera generalitzada i no caldrà dur mascareta. Es crearan grups estables de convivència que estaran formats sempre pels mateixos alumnes i professorat, aquest serà de com a mínim dos docents estables a primària i cinc a secundària. A banda, dels altres professionals que puguin intervenir en el grup de manera puntual. Ho ha afirmat en la presentació de les línies mestres del pròxim curs el conseller d'Educació, Josep Bargalló.

Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que amb la informació de què es disposava al març, el tancament de les escoles era una mesura lògica però que amb el coneixement que es té ara no es faria ja que se sap que els infants presenten quadres molt lleus o són asimptomàtics i a més, són un dels col·lectius que transmet menys el virus.

Pel que fa a les llars d'infants, des de la conselleria d'Educació s'afirma que els infants tindran "màxima normalitat" però que el professorat haurà d'extremar les mesures sanitàries. Bargalló ha garantit però que també podran començar el curs els infants de zero a un any, que havien quedat fora en la reobertura que s'ha fet al juny.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla