Notícies
Foto: ACN
30 de juny del 2020
El sindicat USTEC ha rebut amb sorpresa i decepció les mesures anunciades per Educació i la FAPAC també es mostra escèptica
Consideren que l'anunci respon a una estratègia propagandista, que la inversió és insuficient i que les mesures no s'han consensuat amb el sector.
Reaccions de sorpresa i incredulitat entre els sindicats educatius i la Federació de Pares i Mares d'Alumnes, la FAPAC, respecte a les mesures anunciades pel Departament d'Educació de la Generalitat. Des del sindicat majoritari al sector, la USTEC, el seu portaveu a Tarragona, Juan Carlos Feijoo n'ha parlat aquest dilluns en una entrevista al programa Carrer Major. Diu que la inversió de 370 milions d'euros és irrisòria i que ni tan sols permet recuperar les retallades de fa deu anys. A més, considera que és inassumible que els centres educatius tinguin llestos els seus plans organitzatius el 23 de juliol, perquè encara hi ha moltes incògnites i es preveuen mots canvis.

El portaveu d'USTEC també creu que els grups estables de convivència dels quals ha parlat el Govern català són impossibles d'aplicar a la pràctica, sobretot en el cas de Batxillerat. A més, creu que el sistema posa en risc l'ensenyament d'especialitats perquè a primària un mateix professor haurà de fer totes les classes.

La USTEC també veu amb recel la voluntat d'impulsar un pla d'ensenyament digital. Diu que, si s'ha de tendir al teletreball, s'hauria de negociar bé amb els sindicats, perquè l'experiència d'aquests mesos indica una sobrecàrrega de feina per al professorat.

Per la seva banda, la Federació de Pares i Mares d'Alumnes, la FAPAC, també ha mostrat el seu escepticisme davant l'anunci fet pel govern. La seva directora, Lidón Gasull, coincideix amb la USTEC i considera del tot insuficient la inversió prevista de 370 milions d'euros i la contractació de 5.000 professionals.

Remarca que no tots seran docents i que, a la pràctica, l'increment de personal per centre no arribarà a dues persones. Creu que tot plegat no corregirà les mancances del sistema educatiu i, en aquest sentit, comenta que actualment l'oferta d'ensenyament públic no arriba a cobrir la demanda.

La FAPAC també veu amb recel que ara es plantegi tan taxativament un retorn presencial a les aules quan, potser a última hora, s'haurà de fer marxa enrere. La seva directora critica especialment que en les mesures presentades pel govern no s'hi incloguin el desdoblament d'aules, ni la cerca de nous espais.

Juan Carlos Feijoo, portaveu d'USTEC a Tarragona
Juan Carlos Feijoo, portaveu d'USTEC a Tarragona
Lidón Gasull, directora de la FAPAC
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla