Notícies
20 d'abril del 2015
Altafulla descobreix la placa commemorativa dels 150 anys de la línia de ferrocarril Tarragona-Martorell
El Centre d’Estudis publicarà el proper mes de setembre el llibre ‘L’estació d’Altafulla-Tamarit. 1865-2015’
Més de 200 persones s’han aplegat aquest diumenge al matí a l’estació d’Altafulla per rebre el tren commemoratiu del 150è aniversari de l’entrada en funcionament de la línia de ferrocarril Tarragona-Martorell. El Centre d’Estudis d’Altafulla ha format part de la comissió organitzadora, a proposta de l’Institut d’Estudis Penedesencs.

El que en un principi no va ser gaire ben rebut per les poblacions costaneres, s’ha convertit en un projecte essencial per al desenvolupament comercial i social. Per posar en valor la importància d’aquest tram, són molts els actes que s’han organitzat al llarg de la setmana. Una altra de les activitats centrals ha estat la presentació del llibre ‘150 anys del ferrocarril de Tarragona a Martorell (1865-2015)’.

El comboi commemoratiu ha fet parada al municipi des de les 10:57h fins les 11:24h. L’Orquestra Crescendo de l’Escola Municipal de Música ha interpretat la peça ‘Altafulla’, inclosa dins del cd recopilatori de l’efemèride, a banda d’altres tres cançons del seu repertori.

Diferents membres del Centre d’Estudis d’Altafulla i representants municipals, acompanyats del director de Rodalies de Catalunya, Félix Martín, han descobert, amb l’ajuda de dos infants, la placa commemorativa.

L’alcalde, Fèlix Alonso, ha definit el ferrocarril com un “element prioritari per al poble d’Altafulla que ha marcat la seva història”. Ha explicat que és “passat, present i futur”, i que cal continuar lluitant perquè “continuï viu” i perquè s’incrementi el nombre de freqüències. En aquest sentit, ha insistit que la línia directa entre Tarragona i Vilafranca és “una reivindicació que tard o d’hora s’acabarà aconseguint”. També ha parlat de la necessitat d’instaurar un tren que pugui arribar des de Tarragona fins a Barcelona sense haver de baixar a Sant Vicenç de Calders.

L’activitat commemorativa d’aquest diumenge ha culminat al pavelló del Vendrell amb un dinar de germanor amb tots els participants.

Està previst que el Centre d’Estudis, amb la col·laboració de l’Ajuntament, publiqui el proper mes de setembre el llibre ‘L’estació d’Altafulla-Tamarit. 1865-2015’. Ho ha avançat Lluís Brullas, un dels autors de la publicació.
Lluís Brullas, membre del Centre d'Estudis d'Altafulla
Josep Marín, professor de l'Escola de Música
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la zona verda de davant del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla