Notícies
21 d'abril del 2015
Més d’una vintena de parades s’instal·laran aquest dijous a la Fira de Sant Jordi d’Altafulla
El programa cultural va donar el tret de sortida el passat divendres, i s’allargarà fins diumenge vinent
Entitats de caire cultural, establiments privats, formacions polítiques, i centres educatius, entre d’altres entitats del teixit associatiu de la vila, s’instal·laran aquest dijous a la Fira de Sant Jordi d’Altafulla. Una mostra que tradicionalment se celebrava al pati de les escoles Teresa Manero, però que des de fa dos anys s’ubica a l’avinguda Marquès de Tamarit.

Un canvi que ha suposat en les darreres edicions un increment considerable de l’afluència de visitants, sent el vial un lloc de pas i un dels eixos centrals del municipi. Enguany, segons ha avançat el regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament, Jordi Molinera, seran més d’una vintena les parades que hi prendran part.

Més enllà del plat fort de la fira, durant la diada del 23 d’abril també tindrà lloc a partir de dos quarts de 6 de la tarda a la pineda de la Piscina Municipal, l’entrega de premis del Concurs Escolar de Sant Jordi i del III Certamen de Cartes d’Amor. En acabar, els assistents podran gaudir d’un berenar amb coca i xocolata, gentilesa de les AMPA de les escoles La Portalada i El Roquissar. El programa va donar el tret de sortida el passat divendres amb la presentació del conte de Pepi Miró i Núria Riambau, ‘Les aventures del Pepitu’. També el dissabte va tenir lloc la presentació del número 39 dels ‘Estudis Altafullencs’, el recull anual del Centre d’Estudis d’Altafulla.

Abans de celebrar-se totes aquestes activitats, però, n’hi ha previstes d’altres. Aquest dimarts, per exemple, l’Escola Municipal de Música, ofereix l’activitat ‘Vine a construir el teu instrument amic’, amb els alumnes d’Iniciació 1 i 2, a partir de dos quarts de 6 de la tarda. I el divendres 24, a la mateixa hora al pati del centre, oferirà un conte musicat de Sant Jordi de la mà dels alumnes de Llenguatge Musical.

Aquest dimecres, abans de la diada central de Sant Jordi, hi ha programat també el tradicional contacontes de la Llegenda de Sant Jordi, a partir de dos quarts de 6 a la tarda a la Biblioteca, a càrrec de Pepi Miró i els infants del Centre Obert ‘Les Bruixes’.

Un altre dels actes que se celebrarà el divendres, en aquest cas a les 6 de la tarda a la Sala de Plens de l’Ajuntament, serà la presentació de la novel·la gràfica ‘Antoni de Martí i Franquès, el savi català’, de l’historiador Joan Carles Blanch.

D’altra banda, el diumenge 26 d’abril a dos quarts d’1 del migdia la plaça del Pou tornarà a ser l’escenari de la Diada Castellera de Sant Jordi. Als Castellers d’Altafulla els acompanyaran els Xiquets de Reus i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau.
Jordi Molinera, regidor de Cultura
Social
Et recomanem
Concert en família amb Lali Begood
16 de juny a les 12h a La Violeta
Entrades gratuïtes a: entradas.codetickets.com
Dia de la música
21 de juny de 17h a 20h al carrer de l'Hostal
Organitza: Escola Municipal de Música d'Altafulla
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla