Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
31 de juliol del 2020
Sostreuen l’estelada de la rotonda de l’avinguda Marquès de Tamarit
Dos grups espanyolistes reivindiquen l’acció a través de les xarxes socials amb fotografies i un vídeo on mostren com van despenjar la bandera
L’estelada que onejava de forma permanent al pal de la rotonda de l’avinguda Marquès de Tamarit cantonada amb carrer de Dalt, ha desaparegut aquest dijous 30 de juliol al matí. De fet, ha estat sostreta per dos grups espanyolistes que operen a la demarcació tarragonina perpetrant accions d’aquest tipus. Els dos grups així ho han constatat amb diversos missatges, algunes fotografies i fins i tot un vídeo que han fet públic als seus perfils de Twitter i en el qual mostren com van despenjar la bandera.

El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, ha lamentat els fets, tot advertint que aquests pals de suport no estan fets per aguantar persones. Igualment, ha assegurat que el consistori tornarà a penjar l’estelada perquè “representa a la majoria del poble”, com així indiquen els resultats de les passades eleccions.

Molinera també ha explicat que l’Ajuntament està mirant si existeix algun pal que disposi d’un sistema d’antivandalisme, un mitjà que comprarien sempre que sigui assumible econòmicament. No obstant això, el batlle ha reconegut que “no és una prioritat” i que si tornen a robar l’estelada, es substituirà de nou.

Cal recordar que l’estelada només es penjava l’11 de setembre, el 9 de novembre i també per Sant Jordi el 23 d’abril, fins que a principis de mandat Junts per Altafulla va presentar una moció al Ple perquè onegés de forma permanent. La proposta va comptar els vots a favor de Junts per Altafulla i L’EINA; els vots en contra dels regidors d’AA Montse Castellarnau, Marisa Méndez-Vigo i Francesc Farré, la regidora del PSC Inma Morales, i la regidora d’Ara Altafulla Natalia Sanz; i l’abstenció del regidor d’AA Jaume Sànchez.

En el ple del passat dilluns 27 de juliol, el PSC i Ara Altafulla van presentar una moció per instal·lar un altre pal amb la bandera local a la rotonda de l’entrada al municipi des de Tarragona. La proposta va ser aprovada amb els vots favorables de l’equip de govern, i es materialitzarà pròximament.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades