Notícies
24 d'abril del 2015
Les VII Jornades Gastronòmiques d’Altafulla serveixen 450 menús en només una setmana
Els comensals han estat força repartits entre els 13 restaurants que fins el 3 de maig oferiran les seves propostes gastronòmiques
Les VII Jornades Gastronòmiques han servit 450 menús des que es van presentar ara fa tot just una setmana. Unes vendes que, de seguir el mateix ritme, assolirien xifres rècords en el que esdevé la segona edició de la proposta de primavera.

Tot i mostrar-se molt satisfet amb aquesta primera estadística, el regidor de Comerç de l’Ajuntament d’Altafulla, Pere Gomés, ha recordat que més enllà de millorar els números d’altres edicions, la voluntat del consistori és “implicar el sector de la restauració, i donar a conèixer la gastronomia local”.

La mostra aposta en aquesta nova edició pel maridatge amb vins i l’oferta àmplia i diversa de productes locals i de proximitat, fomentant així els de temporada que ens apropa el Mediterrani.
D’entre els plats que s’hi poden trobar destaquen el fusilli amb carabassó i gambes a l’aroma de menta, el pop a feira amb patates, els calçots arrebossats amb pa de romesco i la seva salsa, la tonyina fresca amb guarnició de verdures, o la cassoleta de peix de roca i gambeta, encenalls de pa rústic i semolina, entre d’altres. Com a postres, la panna cotta amb fruits del bosc, la sorpresa de fruites, o el coulant de xocolata amb nata i maduixes. Els preus dels menús oscil·len entre els 20 i els 30 euros.

Aquells comensals que acumulin cinc àpats en cinc restaurants diferents durant el transcurs de les jornades, entraran en el sorteig dels següents premis: un dinar o sopar per a 2 persones al restaurant Club Marítim, un sopar per a 2 persones al restaurant Costa Dorada, una nit per a 2 persones a l’Hotel Gran Claustre amb esmorzar inclòs (gentilesa del restaurant Bruixes de Burriac), un dinar per a 2 persones al restaurant Tapacadabra (entre setmana), un dinar per a 2 persones al restaurant Voramar Cal Vitali (entre setmana), i una consumició al restaurant bar musical Faristol (cap de setmana).

Més enllà de la celebració de les jornades, que també serveixen per ocupar el buit que hi havia fins ara entre la Setmana Santa i l’estiu, el regidor Pere Gomés ha avançat que han iniciat algunes converses amb la voluntat de promoure alguna iniciativa a l’entorn d’una mena de ruta de tapes. En aquest cas, però, es buscarien complicitats amb algunes de les celebracions d’Altafulla.
Mentrestant, aquesta VII edició de les Jornades Gastronòmiques s’allargarà fins el proper 3 de maig.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla