Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
14 de setembre del 2020
Centenars d'alumnes d'Altafulla han iniciat aquest dilluns el curs escolar a les dues escoles de la vila i a l'Institut
Nervis i il·lusió per la tornada s'han barrejat amb l'esperança de no haver de tancar els centres per culpa de la pandèmia
El curs 2020-21 ja està en marxa a Altafulla. Les escoles La Portalada i El Roquissar, així com també l'Institut d'Altafulla han rebut ja aquest dilluns els seus alumnes amb la mirada posada en els diferents protocols de seguretat per la pandèmia i amb la voluntat de treballar per evitar qualsevol contagi i esperançats de poder mantenir els centres oberts durant tot el curs.
Com cada any l'emoció de retrobar-se amb els amics, la il·lusió i els nervis per l'inici d'un nou nivell, un nou curs amb més exigències que l'anterior, han planat sobre els caps dels alumnes. També dels familiars que han acompanyat els menors i que han seguit totes les mesures de seguretat, distanciant-se i amb mascaretes tan grans com petits. Ho ha destacat el director del Roquissar, Germán Martínez, agraint la bona predisposició de tots per fer-ho possible.

Martinez assegurava que poc a poc caldrà anar ajustant qüestions pràctiques però en general la valoració del primer dia ha estat molt positiva. En la mateixa línia s'ha expressat, preguntada per aquesta casa, la directora de La Portalada, Cristina González, que s'ha mostrat també optimista i ha valorat el respecte que tenen els alumnes per les mesures de seguretat, per la higiene de mans i per les distàncies imposades tant dins l'edifici com al pati.

Pel que fa a l'Institut d'Altafulla aquest dilluns han estat només els alumnes de 1r d'ESO els que hi han assistit. S'estrenen en un centre nou i cal atendre'ls amb cura perquè es facin seu l'espai i el nou equip docent que els acompanyarà els pròxims anys. N'ha parlat a Altafulla Ràdio el seu director, Jose Ramon Garcia.

Presa de temperatura, gel hidroalcohòlic, mascaretes, entrades diferenciades, distància,... seran les tòniques d'aquest curs. Amb la voluntat d'aconseguir la màxima normalitat en el curs que comença tots els agents implicats es conjuren per fer-ho el millor possible i conduir un any lectiu que planteja reptes inimaginables un any enrere.
Germán Martínez, director de l'Escola El Roquissar
Cristina González, directora de l'Escola La Portalada
José Ramon Garcia, director de l'Institut d'Altafulla
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "The breadwinner"
19 de setembre a les 22:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com