Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
15 de setembre del 2020
L'Ajuntament d'Altafulla recupera el document del cadastre més antic de la vila, extraviat ara fa dos anys
El document, de 1777, es va perdre en una reestructuració de l'edifici consistorial i ha aparegut gràcies a la cerca impulsada des de l'arxiu municipal
La 'joia de la corona' de l'arxiu municipal, com així en diu la seva responsable, Patricia Terrado, ha estat finalment recuperada després d'una cerca exhaustiva per les dependències del consistori. Es tracta del document de cadastre més antic que es conserva a Altafulla, datat de 1777. Aquesta reliquia es va trobar a faltar en l'última reestructuració que es va fer a l'edifici de l'Ajuntament, ara fa un parell d'anys. Aleshores es van habilitar les golfes per ubicar-hi despatxos i la documentació que hi havia allà guardada es va traslladar a altres dependències municipals. En aquest trasllat, però, ja no s'hi va trobar el document en qüestió. El coalcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, i l'arxivera municipal han estat els responsables de la troballa. Ell mateix ho ha explicat en aquesta casa.

Segons ha explicat el coalcalde, el document es troba en bon estat de conservació i ara es vol digitalitzar per permetre'n la consulta a tothom qui ho desitgi sense necessitat d'accedir-hi físicament. Així mateix també se li realitzarà un tractament per millorar-ne la conservació i arreglar petits desperfectes.

Molinera ha explicat que en aquests temps havien rebut peticions per consultar el document per part de veïns de la vila, ja que aquest pot ajudar, per exemple, a determinar la relació que hi havia entre determinades persones d'aquella època o contribuir a la creació d'arbres genealògics. El mateix Molinera ha anunciat la troballa a les xarxes socials i s'ha mostrat molt satisfet d'haver localitzat un document que forma part de la història de la vila.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Dia Internacional contra la violència envers les dones
25 de novembre
Més informació a www.altafulla.cat
Jornada de portes obertes a la Vil·la romana dels Munts
29 de novembre
Més informació a www.mnat.cat