Notícies
Foto: Institut d'Altafulla
15 de setembre del 2020
L'ús obligatori de la mascareta durant tota la jornada és una de les preocupacions principals de pares i alumnes en la tornada a l'escola
Els alumnes s'han trobat canvis en diversos espais dels centres, que han estat reorganitzats amb la col·laboració de la brigada municipal
La tornada a l'escola sis mesos després de la suspensió del curs a causa de la crisi del coronavirus s'ha viscut amb molta emoció en les famílies dels alumnes d'Altafulla. En aquesta casa ens hem centrat en com han viscut aquest dia tan especial alguns dels pares i mares dels nens i nenes de l'Escola El Roquissar. Tots han valorat molt positivament les mesures de seguretat que ha establert el centre per tal de prevenir la Covid-19.

El protocol és una eina imprescindible amb la situació actual i fins que no s'hagi trobat una vacuna efectiva contra el coronavirus, perquè si una cosa necessita la canalla, és seguir formant-se com a estudiants. Sigui el nivell que sigui. Encara que la tornada a l'aula hagi pogut resultar molt estranya pel mateix protocol, la il·lusió dels infants ha guanyat a la incertesa que provoca la crisi sanitària.

El fet d'haver de portar la mascareta tot el dia és l'única mesura que no convenç als pares i mares per les molèsties que pot causar en els seus fills. Un dels progenitors fins i tot ha dit que li feia "patir perquè no és bo per a ningú, i menys per a ells". Una valoració que també comparteixen alguns dels alumnes que aquest dilluns han iniciat el curs a l'Institut d'Altafulla en el primer dia d'acollida que cada any realitza el centre perquè el canvi d'etapa sigui el més senzill possible.

Els nous estudiants de l'Institut, que han conegut als seus tutors i les instal·lacions del centre, també han destacat que cada classe té el seu espai al patí i això fa que no puguin ajuntar-se entre ells com era habitual. Una nova circumstància que, com totes les altres, requerirà un període d'adaptació del qual són conscients tant els alumnes com els pares i mares.

A banda de les mesures individuals de protecció, els alumnes enguany s'han trobat d'altres canvis evidents en la represa del curs. És el cas de les separacions en espais comuns com ara els patis, els recorreguts que han de seguir per dins del centre o la transformació en aula ordinària d'espais comuns com ara el gimnàs o algun taller. Per fer aquesta tasca, des del consistori d'Altafulla també s'hi ha intervingut, donant suport als equips docents i al personal dels centres amb mà d'obra municipal, principalment, de la brigada. Ho ha explicat a Altafulla Ràdio la regidora d'Educació, Gemma Maymó.

Maymó ha explicat que l'inici del curs s'ha viscut amb normalitat a la vila i confia que les pròximes setmanes i mesos les incidències que puguin sorgir se solucionin de manera ràpida i eficaç, gràcies a la bona feina de prevenció que s'ha fet des dels centres i als protocols existents.
Familiars d'alumnes de l'Escola El Roquissar
Alumnes de l'Institut d'Altafulla
Gemma Maymó, regidora d'Educació d'Altafulla
Social
Et recomanem
Dia Internacional contra la violència envers les dones
25 de novembre
Més informació a www.altafulla.cat
Jornada de portes obertes a la Vil·la romana dels Munts
29 de novembre
Més informació a www.mnat.cat