Notícies
Foto: ACN
15 de setembre del 2020
Els sindicats de professionals de l'educació veuen insuficients les mesures de seguretat adoptades en el retorn a les aules
Exigeixen més inversió per poder reforçar les plantilles i reduir ràtios
Una quinzena de representants dels sindicats d'educació s'han concentrat aquest dilluns al migdia al davant dels serveis territorials d'Educació a Tarragona per exigir més docents i menys ràtios a les aules. Coincidint amb el primer dia del curs escolar, les organitzacions que formen part de la Junta de Personal Docent no universitari han denunciat que les mesures preventives contra la Covid-19 no es podran complir per la 'falta d'inversió' del Govern. El president de la junta i portaveu del sindicat USTEC·STEs a Tarragona, Juan Carlos Feijoo, ha contraposat l'esforç ingent fet pels professionals docents per tal d'aplicar les màximes mesures de seguretat a la 'insuficient' inversió del departament en els centres i en personal.

Feijoo ha afirmat que les 567 noves contractacions als serveis territorials de Tarragona, 423 de les quals corresponen a personal docent són insuficients per abordar el curs amb garanties i amb les ràtios establertes per les autoritats sanitàries.

En aquest sentit, ha apuntat que aquestes xifres equivalen a poc més d'un docent de reforç per centre, de mitjana.

Els sindicats aposten per un ensenyament presencial però amb la màxima seguretat i veuen amb preocupació l'elevada concentració d'alumnes en algunes aules, cosa que fa 'impossible' complir amb la primera premissa de mantenir la distància de seguretat.

En concret, volen que s'abaixin les ràtios de 20 alumnes a 15 a primària i secundària, i fins a 10 a infantil. Els sindicats no descarten la convocatòria d'una vaga en el sector de l'educació i d'altres mobilitzacions si no veuen garantida la seguretat a les escoles.
Juan Carlos Feijoo, portaveu d'USTEC a Tarragona
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "The breadwinner"
19 de setembre a les 22:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com