Notícies
Foto: Protecció Civil
15 de setembre del 2020
Se supera el nivell d'informació de contaminació per ozó al Camp de Tarragona
El llindar establert per les autoritats encarregades de la vigilància de la qualitat de l'aire s'han superat aquest dilluns entre les 12h i les 13h
Medi Ambient ha informat que aquest dilluns s'ha superat el llindar d'informació d'ozó al punt de mesurament de Reus, i que fa referència al Camp de Tarragona.

Des de Protecció Civil s'ha recomanat adoptar un seguit de mesures per evitar exposar-se a aquests nivells elevats de concentració d'ozó en l'aire, especialment en col·lectius vulnerables com són les que tenen problemes de cor i de pulmons, els nadons, els infants en edat preescolar i les dones embarassades. Algunes persones grans poden ser també vulnerables degut a la disminució de la funció dels òrgans amb l'edat.

En tractar-se d'un nivell baix de superació del llindar les mesures a adoptar passen per una reducció de l'exercici físic a l'exterior per part de col·lectius sensibles però en cap cas modificar altres hàbits ni evitar desplaçaments.

L'ozó troposfèric és un dels gasos que pot tenir efectes adversos per a la salut humana quan es troba en concentracions superiors a les habituals. És un contaminant que no s'emet directament a l'atmosfera, sinó que es forma a partir de reaccions químiques entre contaminants primaris com els òxids de nitrogen i els compostos orgànics volàtils. Les reaccions químiques entre aquests contaminants primaris necessiten una radiació solar intensa durant un període de temps prou llarg (un mínim de diverses hores) per formar l'ozó.

Actualment els nivells d'ozó al Camp de Tarragona ja tornen a ser els habituals.
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla