Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
16 de setembre del 2020
Altafulla se suma al Let's Clean Up Europe!, amb una acció a l'espai natural del Vinyet
Es recolliran els residus que hi hagi a la zona, principalment plàstics deixats pels usuaris de la platja
L'Ajuntament d'Altafulla i l'Associació Mediambiental La Sínia, organitzen, aquest dissabte 19 de setembre, una neteja a l'abalisament dunar de la zona del Vinyet en el marc de la iniciativa Let's Clean Up Europe!. Es tracta d'una acció que duen a terme persones voluntàries d'arreu del continent en diferents espais naturals i que pretén conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura. Igualment es promouen accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

A Altafulla, la neteja es farà a la zona de dunes del Vinyet, a tocar de la Roca del Gaià i el Club Marítim. Aquí es preveu trobar residus de tipus plàstic acumulats després dels mesos de platja i del pas de milers de persones per la zona, algunes d'elles, incíviques que han llençat aquestes deixalles a la natura en comptes de recollir-les i llençar-les on pertoca. N'ha parlat a Altafulla Ràdio la coordinadora de voluntaris de La Sína, Andrea Córdoba.

20200916_CORDOBA_ResidusVinyet

Per fer la recollida de residus a Altafulla es preveu comptar amb prop d'una cinquantena de persones que es distribuiran en petits grups per abastar diferents zones de l'espai natural. Enguany les inscripcions s'han hagut de reduir per la pandèmia però es confia en arribar a tots els racons. Ho explica l'Andrea Córdoba.

20200916_CORDOBA_LetsCleanVoluntaris

L'Associació Mediambiental La Sínia també organitza d'altres neteges en el marc d'aquesta iniciativa europea a altres indrets del Baix Gaià. Així, divendres actuaran a l'Albereda de Vespella de Gaià mentre que diumenge serà el torn de l'espai natural dels Muntanyans de Torredembarra, on també es comptarà amb el GEPEC.
Per participar en alguna d'aquestes accions del cap de setmana es pot contactar amb l'entitat a través del correu electrònic voluntariat@riugaia.cat. També a través de la cooperativa de consum La Farigola, que col·labora en la iniciativa d'aquest dissabte. En aquest cas el mail és lafarigola.info@gmail.com

A Altafulla, dissabte, el punt de trobada serà a les 11h a la Roca del Gaià i es recomana estacionar els vehicles, per qui s'hi desplaci en aquest mitjà de transport, a la zona d'aparcament de l'Estació de Tren Altafulla-Tamarit.
Andrea Córdoba, coordinadora de Voluntariat de La Sínia
Andrea Córdoba, coordinadora de Voluntariat de La Sínia
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "The breadwinner"
19 de setembre a les 22:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com