Notícies
16 d'octubre del 2020
Càritas Altafulla atén una vintena més de famílies arran de la crisi per la pandèmia
Des de l'entitat confien a poder celebrar el Gran Recapte d'Aliments al novembre. Aquest s'allargaria una setmana per evitar aglomeracions
Un total de 52 famílies estan sent ateses actualment per la secció local de Càritas a Altafulla. Es tracta d'una vintena més de les que rebien el suport d'aquesta entitat abans de la crisi per la pandèmia. Una circumstància que ha suposat un esforç molt important per l'organització dels recursos amb què compta l'entitat i per part dels voluntaris que hi donen suport. Des de Càrites expliquen que s'ha hagut d'atendre a famílies noves que s'han quedat sense ingressos, que els seus integrants han perdut la feina i que, en alguns casos, no tenen tampoc capacitat per pagar les factures.

En aquest sentit, una de les responsables de Càritas Altafulla, Pilar Murúa, ha explicat al programa L'Hora Local d'aquesta casa, que gràcies al recapte d'aliments anterior a la crisi i a les aportacions de la Unió Europea poden anar oferint aliments als seus veïns més necessitats. Amb tot, també requereixen de fons econòmics, que cobreixen amb d'altres aportacions, per ajudar tant al pagament de factures com a l'adquisició d'un altre tipus de productes com ara els d'higiene, que sovint són més escassos en les donacions.

Igualment ha destacat els canvis que ha suposat la pandèmia en el tracte amb els usuaris de Càritas, ja que han intentat minimitzar el contacte personal.

Per fer front a la forta demanda que tenen, Murúa confia que el pròxim mes de novembre el Banc dels Aliments tiri endavant la campanya tradicional del Gran Recapte d'Aliments, que enguany es vol fer d'una manera més extensa en el temps per evitar aglomeracions a les botigues, ja que habitualment s'acostuma a fer en un sol cap de setmana. Amb tot, encara hi ha dubtes sobre si es podrà fer o no degut a les restriccions que van sorgint per evitar la propagació de la pandèmia.

Pilar Murúa ha volgut fer una crida als veïns i veïnes de la vila perquè continuïn aportant el seu granet de sorra a la causa més enllà de la possibilitat que es faci o no el Gran Recapte i tem que la xifra de famílies que puguin requerir l'ajuda solidària de l'entitat vagi en augment amb l'actual situació.
Pilar Murúa, membre de Càritas Altafulla
Pilar Murúa, membre de Càritas Altafulla
Social
Et recomanem
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 d'octubre a les 11:00h. des del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Visites a la vil·la romana dels Munts
Matins i tardes de dimarts a dissabte, i diumenge al matí
Informació i reserves al MNAT
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada últim dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426
Visites guiades al Castell d'Altafulla
Cada primer dimarts i últim dissabte de mes
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426