Notícies
Foto: Good Karma Projects
21 de juny del 2021
Impulsen un projecte per estudiar la contaminació al Mediterrani pels pellets de la petroquímica de Tarragona
Cinc especialistes estan fent una travessa fins a les Illes Balears per avaluar la presència de microplàstics
Parlem ara de medi ambient i d'un projecte que pretén estudiar la contaminació marina al Mediterrani per pellets de la petroquímica de Tarragona. El projecte està impulsat per l'entitat Good Karma Projects i hi participen cinc especialistes que divendres van iniciar una travessa fins a les Illes Balears per avaluar la presència de microplàstics.

La travessa durarà deu dies i es recolliran mostres de pellets de la Serra de Tramuntana, el canal de Menorca, la platja de Cavalleria i Cala Pilar. El material recollit es compararà amb el d'altres punts de la costa catalana, com la Pineda, l'Hospitalet de l'Infant i el Delta. Les anàlisis es faran a la Universitat de Barcelona.

Good Karma Projectes ja ha fet un informe sobre els pellets a la platja de la Pineda. Aquest estudi es va començar fa tres anys arran d'un episodi alarmant de presència de microplàstics en aquest punt.

El fundador de l'ONG, Jordi Oliva, afirma que les dades indiquen que aquest és el punt de l'Estat amb més contaminació per microplàstics.

Els investigadors apunten que és molt difícil saber la procedència exacta d'aquest microplàstics, si bé tot apunta que l'origen és industrial, perquè les fàbriques estan al costat del Francolí, que desemboca al Port de Tarragona, i les xarxes pluvials del polígon químic sud també desguassen en aquest punt.
Jordi Oliva, fundador de Good Karma Projects
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla