Notícies
Foto: Arxiu
05 de juliol del 2021
Inspecció de Treball planteja sancionar amb 180.000 euros a IQOXE per l’explosió del gener de 2020
L’empresa ja ha anunciat que recorrerà la proposta de sanció perquè considera que les conclusions no s’ajusten a la realitat dels fets
Inspecció de Treball planteja sancionar amb 180.000 euros l’empresa IQOXE per l'explosió que va causar tres morts i quatre ferits el gener de l’any passat. En l’informe, l’organisme constata incompliments en mesures de seguretat i salut laboral, en fa responsable la companyia i ho qualifica de molt greu.

Inspecció de Treball també proposa un recàrrec en les prestacions de la Seguretat Social dels treballadors afectats.

El secretari de Treball del Govern català, Enric Vinaixa, ha explicat que aquest informe sancionador és el resultat d’una acurada investigació, dificultada pels estralls de l’explosió. Vinaixa ha afirmat que la multa que plantegen és de les més altes de la història.

IQOXE ja ha anunciat que recorrerà la proposta de sanció. L’empresa considera que les conclusions d’Inspecció de Treball no s’ajusten a la realitat dels fets. A més, afirma que el que recull l’informe no està relacionat amb l’accident.

Comissions Obreres ha celebrat la proposta de sanció, perquè considera que Inspecció del Treball els dóna la raó. El sindicat ha denunciat reiteradament que l’empresa incomplia les mesures de prevenció i seguretat laboral.

Alhora, el sindicat ha recordat a les administracions i a l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) que encara hi ha pendent la millora de la seguretat al polígon petroquímic de Tarragona.

En aquest sentit, CCOO ha exigit la participació en les meses tècniques per revisar els plans d'autoprotecció. També ha exigit a la direcció d'IQOXE que compleixi les mesures de seguretat i que la plantilla pugui participar en l’elaboració del pla d’autoprotecció de l’empresa.
Enric Vinaixa, secretari de Treball
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla