Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
28 de juliol del 2021
Ja hi ha instal·lades les plaques dels noms de carrer d’Altafulla escollits per la ciutadania
Mig miler de persones van votar Pepita Farreras, Neus Català, Paquita Sendra i Maria Porter en l’enquesta impulsada per l’Ajuntament a principi d’any
Pepita Farreras, Neus Català, Paquita Sendra i Maria Porter ja posen nom a dos carrers i dos passatges d’Altafulla. Les quatre van ser les dones més votades en l’enquesta ciutadana impulsada per les àrees de Polítiques de Gènere i Via Pública, en la qual van participar mig miler de veïns i veïnes el passat mes de març.

La notícia es va donar a conèixer en el marc del programa commemoratiu del Dia Internacional de les Dones a Altafulla, i la voluntat de la iniciativa era reparar el greuge comparatiu que existia a la vila sense gairebé cap carrer amb nom de dona. A més a més, un altre dels objectius d’aquesta proposta també era “donar veu a tot tipus de dones, tant intel·lectuals com de la vida quotidiana”, ha explicat la coalcaldessa d’Altafulla i regidora de Polítiques de Gènere, Alba Muntadas.

Ara, les tres altafullenques, Paquita Sendra, Pepita Farreras i Maria Porter, juntament amb Neus Català, ja s’inclouen oficialment al nomenclàtor de la vila. A banda, el consistori també ha posat el nom de ‘Faustina’ a un altre passatge proper a la casa de la vila; en aquest cas, sense votació popular, i en honor a l’esposa de Caius Valerius Avitus, amfitrions de la Vil•la romana dels Munts. Els darrers dies s’han instal·lat les plaques que així ho demostren a la via pública.

La coalcaldessa, Alba Muntadas, també ha dit que la resta de noms proposats en l’enquesta ciutadana i que no van ser escollits tindran noves oportunitats per passar a formar part del nomenclàtor d’Altafulla. Aquests noms són Maria Baldó, Marta Ribas, Antonia Coscojuela, Montserrat Roig, Amparo Araque i Maria Alonso.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla