Notícies
Foto: Espigoladors
18 de gener del 2024
Jornada per espigolar taronges a Torredembarra, aquest divendres
Els Espigoladors inicien un projecte per recuperar els fruits que creixen en àmbits urbans i donar-los una sortida amb finalitats socials
L’entitat Espigoladors proposa una nova jornada per recuperar aliments a la zona del Baix Gaià. En aquesta ocasió no es tracta d’anar a un camp de conreu a recuperar aquells excedents de producció o aliments sense sortida comercial, sinó que es proposen recuperar les taronges amargues dels carrers dels pobles. Així, aquest divendres és previst que actuïn a Torredembarra, on hi ha una bona quantitat d’arbres tarongers amb fruits que, fins ara, no tenen cap utilitat per ningú i són considerats residus.

El responsable d’Espigoladors a Tarragona, Dany Martínez, fa una crida a tothom qui desitgi donar un cop de mà a l’entitat aquest divendres a Torredembarra.

L’acció d’aquest divendres s’emmarca en el projecte "Urban(eat)a", que pretén explorar el potencial comestible de l’arbrat urbà. En un context de canvi climàtic, asseguren, no ens podem permetre malbaratar tots els recursos alimentaris dels nostres municipis i ciutats.

És per això que proposen recollir les taronges urbanes amb els veins i veines a través del seu teixit associatiu, i l’entitat les transformarà en un recurs alimentari que podran aprofitar, en aquest cas en melmelades que es destinaran a entitats socials.

Es busca aproximadament unes 25 persones voluntàries per espigolar entre les 10h i les 13h aproximadament. Per participar cal contactar amb l’entitat a través dels links que es poden trobar a les seves xarxes socials o a l'adreça tarragona@espigoladors.com. Els Espigoladors s’encarreguen dels materials necessaris per collir les taronges.
Dany Martínez, responsable d'Espigoladors a Tarragona
Social
Et recomanem
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
Concurs de Castells de Sorra
20 de juliol a les 11h davant del Parc de Voramar
Bases del concurs i inscripcions a: www.altafulla.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla