Notícies
Foto: ACA
29 de gener del 2016
L’ACA i Repsol mantindran al riu Gaià els ritmes d’alliberament programats
El regidor de Serveis d’Altafulla ha assistit a la 6a sessió de seguiment, en la qual han expressat la voluntat de mantenir el conveni
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i Repsol han fet una valoració positiva del darrer any hidrològic del riu Gaià, en què s’ha alliberat el 27% de l’aportació d’aigua que va entrar a l’embassament del Catllar com a cabal ecològic. Un fet que ha suposat que circulés aigua pel tram final del Gaià durant 213 dies de l’any, el que es tradueix en un 58% del temps. El balanç l’han fet aquest dijous a la tarda a l’Ajuntament de Tarragona en el marc de la 6a sessió participativa i de seguiment de l’acord establert entre ambdues entitats per a l’alliberament del cabal ecològic. També hi han pres part els municipis del tram baix del riu, Altafulla, Tarragona, el Catllar, i la Riera; els regants de la zona, i les entitats ecologistes Salvem el Gaià i l’Associació Mediambiental La Sínia.

En representació altafullenca hi ha estat present el regidor de Serveis, Micha Preuss, qui ha destacat quatre entrades fortes d’aigua durant aquest darrer any hidrològic. Fora d’aquests terminis, ha dedicat especial atenció a la riuada que el tram baix de la llera va patir a principis del passat mes de novembre. El regidor ha explicat que la voluntat d’ambdues entitats és donar continuïtat al conveni, i mantenir els ritmes d’alliberament programats. Una situació, però, que és conscient que es donarà en funció de les precipitacions, sobretot les que es visquin a la capçalera del riu.

La gaianada del mes de novembre va canviar la fesomia de la llera del riu, el que ha obligat l’Ajuntament a col·locar dues passeres perquè els qui passegen per la zona puguin creuar el riu amb facilitat. També va inundar el connector d’Altafulla, i Micha Preuss ha avançat que l’ACA estudia construir-hi un de nou.

Amb la celebració de la sessió d’aquest dijous es dóna compliment a l’acord signat ara fa 6 anys, i es pretén exposar i fer partícip a les entitats i ajuntaments de la zona, dels acords presos i les accions programades a curt termini.
Micha Preuss, regidor de Serveis
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla