Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
21 de juliol del 2021
L’Ajuntament d’Altafulla celebra que l’Estat liciti aquesta setmana un "estudi d'alternatives funcionals" al tercer fil
La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha reconegut que l’increment del pas de trens de mercaderies comportarà "possibles inconvenients socials" al Camp de Tarragona
La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha anunciat que l'Estat licitarà aquesta setmana un "estudi d'alternatives funcionals" que té com a objectiu "abordar la problemàtica global de la xarxa viària a l'entorn de Tarragona". Sánchez ha fet l'anunci durant una visita a Sant Feliu de Llobregat i ha reconegut que la construcció del tercer fil del corredor mediterrani que s'està duent a terme comportarà "possibles inconvenients socials" al Camp de Tarragona.

Alcaldes i entitats del territori ja han alertat que quan es posi en marxa aquesta infraestructura el nombre de trens de mercaderies que passaran per la línia de la costa i per l'interior d'algunes localitats es multiplicarà per set. Des d’Altafulla, el coalcalde Jordi Molinera ha celebrat l’anunci de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i espera “que no siguin paraules buides i que realment s’estudiï un nou traçat que recorri zones menys poblades”.

D’altra banda, el coalcalde d’Altafulla també ha reivindicat un “transport públic de qualitat”, i que aquest no es vegi perjudicat per l’increment del pas de trens de mercaderies per la línia de cosa. Jordi Molinera ha dit que “l’Estat ja va tard” en relació a l’estudi que sortirà ara a licitació, i que “no pot ser que els trens de mercaderies comencin a circular pel tercer fil i encara no s’hagin ni començat a pensar possibles solucions”.

La plataforma Mercaderies per l'Interior ha rebut amb satisfacció l'anunci sobre la licitació aquesta setmana d'un "estudi d'alternatives funcionals" que abordi la problemàtica del pas dels trens de mercaderies per diferents municipis de la costa de Tarragona. Tot i així, el portaveu de l'entitat, Eugeni Sedano, ha trobat excessiu que s'hagi trigat set mesos per posar en marxa un informe inicial que, ha recordat, només compta amb una partida pressupostària de 200.000 euros.

Sedano ha remarcat que aquesta és la fase inicial d'un procés llarg que inclou l'elaboració de diversos estudis i projectes abans de la possible execució d'un traçat únic per mercaderies a les comarques del Tarragonès i el Baix Penedès.
Raquel Sánchez, ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert en família amb Lali Begood
16 de juny a les 12h a La Violeta
Entrades gratuïtes a: entradas.codetickets.com
Dia de la música
21 de juny de 17h a 20h al carrer de l'Hostal
Organitza: Escola Municipal de Música d'Altafulla
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla